Истината за религиозния поход на Деси Радева по Пътя Камино

0

Близо два месеца след като президентшата Десислава Радева се прибра от пътя по  религиозния маршрут Камино де Сантяго мистерията около преминаването й по него все още не е разголена изцяло.

Първа дама не обелва и дума по темата, която продължава живо да вълнува социалните мрежи. Във Фейсбук групата „Пътя Камино“, където поклонници от цяла България, които вече са преминали, посещават в момента или планират да направят похода обменят всякаква полезна информация, от няколко дни бушува спор дали Радева изобщо е била на поклонението в Испания. Дама на име Мариана Коцева разкрива, че името на съпругата на Румен Радев не присъства никъде в регистрите с поклонници, които получават подпечатан сертификат в края на маршрута. Твърдението й е подкрепено и от други фенове на религиозния туризъм, които се присъединяват към тезата, че

всъщност Радева изобщо не е поемал на подобна екскурзия и вероятно се е укрила в продължение на повече от месец някъде в чужбина по съвсем друга причина.

В отговор на тези съмнения Латинка Бакалова от Тутракан опровергава информацията, че никой никъде не е засякъл първата дама, въпреки че в същия период от време стотици българи са се движили по Пътя Камино.

„Аз я видях! Засякохме се по пътя, на 7- 8 км от Сантяго. Пихме кафе на едни и същи места. Носеше тежка раница и вървеше първа от групичката, имам снимка за любопитните, но не мисля, че е редно“, пише тя.

Неразгадани са и подбудите на ген. Деси да поеме по дългия 800км път, по който хора от цял свят търсят душевно пречистване. Всъщност съпругата на Радев е планирала посещението си там още от миналата година. Мнозина смятат, че Радева е предприела пътуването, за да постигне душевен мир. Не е тайна, че в последните няколко години депресивните мисли не напускат Първата дама. Особено натрапчиви те станали след операцията която, преживя през пролетта, когато лекарите спасиха живота й, застрашен от аневризъм в мозъка.

Преди да поеме пътя Камино, Деси  посещаваше често манастири в цялата страна, припомня „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече