Линда Петкова: Няма да гласувам за Кирил!

0

Съпругата на Кирил Петков няма да го подкрепи на предстоящите избори през октомври. Канадската е лишена от право на глас в България, защото все още не е получила българско гражданство, писа „Ретро“.

 Макар да живее от 15 години на територията на България заедно с мъжа си и децата им, сладкарката нямала мотивация да придобие  гражданство тук, тъй като процедурата й се виждала доста тромава и сложна. Едва след влизането на Петков в политиката тя се задействала и минала изпита по български език, който е едно от задължителните условия, за да бъде дадено на чужденец българско гражданство. Оттогава обаче са минали месеци и Линда все още е в графата „чакащи“.

Невъзможността да гласува за мъжа си обаче не я спира да участва в предизборната кампания и да агитира наред за него в социалните мрежи. Този път обаче канадката не пожела да застане рамо до рамо със съпруга си по време на обиколките му в страната, за да поддържат версията, че са щастливо и любящо семейство, а замина за родината си заедно с децата.

В Канада тя изкара повече от две седмици, като не спря да публикува снимки от приятното им прекарване там.

Само най-голямата от трите щерки на Кирил ще може да подкрепи баща си с бюлетина. Става дума за Ванеса, която завърши университета в Ню Йорк тази пролет и остана да живее в Америка. Другите й две сестри са все още непълнолетни.

 На по-голяма Подкрепа от родата Петков не можел да разчита, защото с роднините му, особено тези по бащина линия, били изпокарани жестоко от години заради имоти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече