Селото на Радев на бунт (Отчаяни, хората молят с бележки крадците да не ги обират)

0

Ситуацията с наглите кражби в родното село на президента Румен Радев ескалирала съвсем, пише „Ретро“.

 Местните се готвят за бунт и ще търсят сметка за нехайството на властите към наболелия им проблем. Жителите на хасковското село Славяново вече са тотално отчаяни, че набезите на крадци ще бъдат някога спрени. В безизходицата са стигнали дотам, че да лепят табели на портите на домовете си, гласящи: „Не влизайте. Няма нищо за вземане. Всичко е обрано“.

Кметът на селото от няколко месеца се опитва да овладее положението, но без особен успех.

„Явно става дума за изпечена банда. Може би са от съседно село или пък някои от областните градове край нас. Крадат каквото видят – пари, техника, хранителни продукти даже и буркани със зимнина. На една баба са й взели лопатите за градината“, обясняват хората от Славяново. Населението там е застаряващо и малкото село е обитавано основно от пенсионери. В селото живее и майката на президента Румен Радев – Станка. Тя все още не е пропищяла от крадците, но се притеснява, че и нейният ред рано или късно може да дойде.

Ползата за местните, че президентът на републиката им е съселянин, била нулева. През двата си мандата не Радев не съдейства нито за облагородяване на района, нито помогна живота там в битов план да стане по-лек.

Славяново е като откъснато от света и автобуси дотам не ходят. Хората се придвижват с коли, ако изобщо имат такива. Иначе молят съседи да им  пазаруват от градовете наоколо. В селото няма и аптека, а отскоро проблемът с безводието е решен с откриване на нов кладенец. Все още обаче възрастните там се редят да наливат вода в туби като първобитните хора.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече