„Ангелите от ада“ и куп дилъри агитират за Слави в Търново

0

„Ангелите от ада” Емо Черния и Миро Пашата и куп дилъри събират гласове за „Има такъв народ” в старата столица

Криминални босове от Велико Търново са впрегнати да събират гласове за Слави Трифонов, научи „Уикенд” от ченгета в старата столица. В ролята на радетели за въвеждане на президентска република и вкарване на „Има такъв народ” в парламента се явяват рокерите Емил Йорданов – Емо Черния и Мирослав Пашов – Миро Пашата, многократно задържани за дрога и осъждани за рекет и побои. За двамата се твърди, че имат огромно влияние върху наркоразпространението в града. Гравитираща около тях бригада от биячи контролира повечето дилъри на ниско ниво и осигурява снабдяването със стока.

Доклади на полицейски информатори сочат, че създадената мрежа от продавачи и клиенти вече е впрегната активно в предизборната кампания. Схемата е проста. С обещания за безплатни дози, близките до Черния и Пашата дилъри убеждават наркоманите да дадат гласа си за Слави на изборите на 2 октомври. Всеки един от тях може да получи и допълнителен бонус, ако накара и своите близки да подкрепят „Има такъв народ”, разказват получили офертата.


Самата схема далеч не е нещо необичайно. На изборите миналата година от гласовете на наркоманите се възползва и Васил Божков. Неговият представител в Русе Венцислав Ангелов – Чикагото впрегна дрогите в града да участват в митингите на Черепа и  пуснат бюлетини в негова полза. В замяна всеки от тях получи по няколко дози бонус.
Според социолози, партията на Слави за момента няма големи шансове да попадне отново в парламента. Излъганите на три пъти избиратели, че „Има такъв народ” ще изчегърта „мутрите на ГЕРБ”, вече не припознават учиндолския клоун като борец срещу статуквото. За това и всеки глас, независимо как е осигурен, е безценен.


Емо Черния и Миро Пашата не са впрегнали своите хора само от любов към чалга хитовете на Слави. Двамата крими типове са дългогодишни приятели на Трифонов, разказват хора от подземния свят. Сближават се покрай любовта си към моторите, признават търновчаните. Черния и Пашата са част от специална група мотористи, които ескортираха Слави при откриване на концерта му на стадион „Васил Левски през 2015 г. и извозиха балерините до сцената. След шоуто, търновските рокери признаха в свое интервю, че са близки с Трифонов. Дългия дори е един от малкото външни хора, допуснати да влязат в частният им клуб във Велико Търново.
На концерта Слави така и не представи пред събралата се многохилядна тълпа своите приятели на мотори. От облеклото им все пак стана ясно, че ескорта на Трифонов е част от скандалния мото клуб „Ангелите от ада”. Рокерската организация е основана през 1948 г. в САЩ и бързо се разраства в цял свят. Доклади на Интерпол сочат, че „Ангелите от ада” имат хиляди членове в Западна Европа. Благодарение на свирепа дисциплина и брутално насилие, мотористите контролират проституцията, трафика на дрога и оръжие в голяма част от континента. Част от крими рокерите е дори и легендарният контрабандист Косьо Самоковеца, припомнят криминалисти. Твърди се, че преди да го застигнат куршумите в Амстердам, Самоковеца е имал за задача да открие клонове на групировката и у нас.
Плановете за разширение на рокерите стават факт през 2014 г. Един от първите клонове е този във Велико Търново. Както си му е реда, тамошните босове на „Ангелите от ада” Емо Черния и Миро Пашата си имат солидни криминални биографии. Първия сблъсък на Пашата и Черния с ченгетата е от 2009 г. Тогава двамата са арестувани след жалба за рекет на мъж от Полски Тръмбеш. При разследването се изяснява, че пострадалият Гюрай Ашимов дължал 5 бона на своя съгражданин Иво Хамстера. След като Хамстера не си получил парите, разбрал за фирма в старата столица, която се занимавала с несъбираеми вземания. Ставало дума за дружеството „Емпайър”, собственост на което били Черния и Пашата. Двамата се договорили с Хамстера да приберат дълга към него, като половината от парите да останат за тях. Впоследствие Черния и Пашата отвличат Гюрай и го бият жестоко, докато не обещае да върне парите. Няколко дни по-късно къщата на длъжника е запалена. Малко след палежа, двамата авери на Слави са задържани при шумна акция на МВР. Техните имена се появяват в списъка на 300-те най-опасни бандити в страната на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Обвинението за рекет срещу тях приключва с условна присъда. Двамата имат и още една заради нанесен побои над друг техен опонент.


След като избягват пандиза, Пашата и Черния навлизат и на пазара с дрога. Мирослав Пашов е сочен от криминалисти като наместник на Митьо Очите за Велико Търново. Натрупал солиден опит през годините, днес той вече действа чрез посредници. Имената на Пашата и Черния се завъртяха в медиите покрай проведена преди няколко години акция на ГДБОП във Велико Търново. При нея бе разбита банда наркотърговци, но сред арестуваните бяха само дребните биячи, а имената на шефовете останаха тайна. Иначе агитаторите за партията на Слави официално се занимават с охранителна дейност. Това им дава възможност да подържат легално бригада от въоръжени мутри, с които уж пазят земеделски земи и фабрики от бандити. Съпругите им пък се прехранват като представители на фирма за бързи кредити, чиито шефове в сянка също са с пребогати криминални досиета заради рекет, търговия с дрога и побои над длъжници. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече