Асен Василев заживя с майка си в София

0

44-годишният Асен Василев е приютил майка си в София, писа „Ретро“.

За новото си местожителство се похвали самата тя в социалната мрежа фейсбук. Там тя е писала, че живее в София, а не в родното на фамилията Хасково.

Майката на бившия финансов министър е била дългогодишен инженер, но е пенсионирана отдавна.

Асен е първороден син за нея и съпруга й Васко, който пък е работил като шеф на КАТ в Хасково, а след това е бил и строителен надзорник на мащабния строеж на магистрала „Марица“, който се случва по времето на първия мандат на Асен като министър на икономиката в служебното правителство на Марин Райков през 2013 година.

Василев е бил изключително привързан към майка си още от малък.  Тя първа усетила уникалните му заложби и е била причината Василев да започне да посещава уроци по пиано, а след това да се присъедини и към известния хасковски хор „Лира“ към езиковата гимназия в града. В последствие обаче кариерата му на оперен певец се провалила, макар да ходил на уроци при знаменит тенор от световна класа в Америка.

По документи Асен Василев се представя за един от най-бедните политици. В декларацията пред КПКОНПИ той е вписал, че притежава жилище от 54 квадрата, придобито още през 2016 година за едва  58 000 лв. Не е ясно дали към днешна дата го обитава. Дали  то се ползва от майка му, или пък двамата живеят на съвсем различен адрес в имот, който не се води на името на Василев и не е деклариран пред КПКОНПИ. В последните месеци Асен е забелязан редовно в луксозна сграда на столичната ул. Чаталджа, където някои смятат, че живее. Сградата е охранявана денонощно от гардове на НСО. Там често се провеждат и тайни срещи на цялото ръководство на ПП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече