Бойко Рашков пиянствал до зори в имоти на МВР

0

Иван Демерджиев разпореди проверка на запоите на предшественика си, която приключва седмица преди изборите

Бившият МВР шеф Бойко Рашков е организирал пищни банкети в почивни станции на МВР с контролиран достъп, на които са били канени неправомерно и в разрез с вътрешния правилник лица, които не са служители на министерството на вътрешните работи. Това разкриха пред „Уикенд“ източници от МВР седмици след обявлението на служебния силов министър Иван Демерджиев за притеснителни ситуации при ползването на имоти на МВР.

Още в първите си дни след встъпването в длъжност Иван Демерджиев заговори за частни партита, давани в имоти на вътрешното министерство, но без да посочи конкретни имена. Оказва се, че Демерджиев е визирал не кого да е, а предшественика си Бойко Рашков.
Докато Рашков е бил начело на вътрешното министерство, той е използвал цели 4 почивни бази на МВР, за да засяда на маса с адвокати, студентки и съветници от свитата на бившия премиер Кирил Петков, твърдят запознати с назначената проверка. Най-често Бойко Рашков

пиянствал в почивния дом на МВР

„Секвоя“ в Долна баня, където нощувал почти ежедневно.
За да не бъде притесняван, Рашков дори разпоредил на домакина на почивния дом да затвори за редови посетители барбекюто. Доскорошният вътрешен министър уредил командироването и на сервитьорка в почивния дом „Секвоя“, която да му пълни чашата с „твърдо гориво“ и да му носи лед.
Рашков често отскачал и до базата за отдих на МВР на Боровец, както и до почивната база „Орфей“ във Велинград. Винаги, когато гуляел, доскорошния МВР шеф държал останалите посетители да бъдат гонени. Миналото лято Рашков изкарал и цяла седмица в почивна база на МВР в Созопол, като по време на отдиха му ресторанта работел само за него, а останалите служители от системата на МВР не били допускани.
„Проверката за незаконните пиянски запои на Бойко Рашков в имоти на МВР е приключила, но

резултатите умишлено са задържани

от Иван Демерджиев. Той ще огласи данните от проверката в седмицата преди изборите“, признава източникът ни от МВР.
През последните седмици позициите на Бойко Рашков рязко се разклатиха, след като Административния съд обяви за незаконен 24-часовия арест на Бойко Борисов. Темата за незаконното задържане на Борисов беше повдигната и в Европейския парламент от депутати от „Евлопейската народна партия“. Рашков събира негативи и покрай приключилата проверка за чадър, спуснат от полицаи над убиеца на пътя Георги Семерджиев. Преди дни стана известно, че над 40 полицаи, сред които и поне трима шефове в МВР, са поддържали нерегламентирани контакти с татуирания наркодилър.
Бойко Рашков участва в предстоящите парламентарни избори като водач на пернишката листа на „Продължаваме промяната“. Макар да е първи в листата, влизането н Рашков в Народното събрание никак не е сигурно, тъй като

местната структура се обяви срещу него.

Активисти на „Продължаваме промяната“ в Перник вече открито недоволстват срещу Рашков и се заканват да осуетят влизането му в парламента за сметка на третия в листата – доскорошния областен управител на Перник Кирил Стоев. Очаква се той да събере целия преференциален вот на партията в Перник и региона. Срещу Бойко Рашков е и втората в листата на „Продължаваме промяната“ в Перник Юлия Иванова, която е крайно недоволна от решението на Кирил Петков и Асен Василев да го номинират за водач.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече