Спипаха енергийния шеф в лъжа! МЕНСА: Министър Росен Христов не е наш член!

0

Говори свободно четири езика и е член на МЕНСА. Това е описанието в официалната биография на министъра на енергетиката Росен Христов, което обаче се оказа невярно, установи проверка на „Уикенд”. Енергийният шеф не фигурира в списъка с членове на престижната организация за гении, а от МЕНСА-България също потвърдиха, че министърът не фигурира в списъците им.

Радателят за евтин газ също не коментира къде и с колко точки е издържал теста за „отличието” да стане част от кръжеца на умните по цял свят, а името му не може да бъде намерено и в международния сайт на организацията. Единственият Росен в списъка членове на МЕНСА у нас е Росен Николов, видя „Уикенд”.


Председателят на управителния съвет на организацията у нас Милена Арав лично призна пред „Уикенд”, че министърът не фигурира като член на МЕНСА в България. „Това е, което мога да кажа – министър Росен Христов не е член на нашата организация. Учудвам се, че го представят за такъв”, разясни пред вестника Арав. Нейни колеги пък издадоха за „Уикенд”, че съмненията им стигнали дотам, че проучили и чуждестранните списъци на организацията, за да видят дали новият енергиен шеф не е изкарал теста за престижното отличие „член на МЕНСА” в чужда държава предвид биографията си. Не открили такива данни. В социалните мрежи страницата на МЕНСА вече излезе с похвала как „не всеки може да стане член на МЕНСА, но всеки член на МЕНСА може да стане министър”, визирайки назначението на Росен Христов. От организацията издадоха пред „Уикенд”, че ще изтрият публикацията си заради съмнителните твърдения на енергийния министър.


Самата Арав призна още пред вестника, че подобно членство дава широки възможности в биографиите и портфолиата на всеки, който има интерес да се реализира в чужбина, а членовете са длъжни след изкарания тест просто да плащат членски внос. Таксата за тест у нас е 40 лева, като редовно се правят отстъпки или промоции за завършващи гимназисти, кандидат-студенти и дори ученици.


За членството в МЕНСА министър Христов мълчи, но също така данни няма за други акценти от автобиографията му. В разпространената биографична справка за него пише, че е завършил в САЩ и е представлявал голяма международна фирма в Русия. Писмени данни няма нито за едното, нито за другото. Самият Христов също не отговори на въпросите къде е завършил и кога е работил в Русия, въпреки че е описан като възпитаник на университета в Калифорния, САЩ. Всъщност в Калифорния няма един университет, а около десет академични филиала, но така и не е ясно в кой от тях е получил дипломата си енергийният шеф.


Междувременно за Христов лъснаха далеч по-интересни акценти от житието му – заедно с инфлуенсъра и прясно разведен поклонник на мастурбацията Даниел Петканов, Христов е имал общ бизнес с кампании за популяризиране на кампании чрез инфлуенсър маркетинг, а флагман на проекта и съдружник на Христов е Петканов. Заедно с бившата си съпруга и модел Александра Богданска, Христов е бил съдружник в „Ари интернешънъл”, но атрактивното бивше семейство и министърът вече не работят заедно. „Имахме агенция, която да създава различно съдържание за социалните мрежи и да се занимава с инфлуенсър маркетинг”, признава за съдружието Петканов. Това обаче е в миналото. Семейството инфлуенсъри се разделя с благодетеля си още преди време.


Вместо да плаща за видеа за промотиране, Христов се е отдал на плаване и енергетика с лодката си – ветроходен катамаран модел „Lagoon 400 S2”, който се продава в момента за около 300 000 долара на яхт-любителите, тъй като е „стар модел” – от далечната 2016 година. Христов, който стана пословичен и заради слуховете, че е приютил в леглото на катамарана Саня Борисова, не коментира нито идеите си да работи с инфлуенсъри, далеч от енергетиката, която му е работен приоритет, нито пък личния си живот.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече