Първо в Bairak.bg: Почина майката на Бойко Станкушев

0

Майката на журналиста Бойко Станкушев е починала. Тъжната новина съобщи самият тв водещ, в момента директор на „Антикорупционният фонд”, видя репортер на Baitak.bg.

„Мама отлетя нагоре и вече е звездичка при татко. Цял живот спасяваше човешките сърца… днес нейното не издържа”, написа журналистът.

Бойко Станкушев завършва философия и социология в Софийския университет. От 1979 г. работи в Българската национална телевизия (БНТ) като репортер, редактор и отговорен редактор в предаванията „Новини“, „Светът в действие“, „Панорама“. Отразявал събития от Европа, Близкия и Далечен изток, САЩ, Япония и Австралия.

От 1990 до 1992 г. е водещ на актуалното седмично предаване „Панорама“ и програмен директор на Първа и Втора програма на БНТ.

Член на Съюза на демократичните сили (СДС) от декември 1989 г. През 1990 отговаря за телевизионното представяне на предизборната кампания на СДС в програмата на БНТ.

Съучредител на независимата журналистическа организация „Форум Свободно слово“, на Българската медийна коалиция, основател и пръв председател на Телевизионен синдикат „Подкрепа“ в БНТ през 1989 г. Съучредител на Атлантическия клуб в България.

През август 2010 г. е избран от Съвета за електронни медии за член на управителния съвет на Българската национална телевизия.

В периода 2005 – 2010 година е водещ на предаването „Събота вечер с Бойко Станкушев“ по Евроком.

През 2015 – 2017 година е член на политическия кабинет на министъра на отбраната на България и директор на Дирекция „Връзки с обществеността“.

През 2017 година участва в създаването на Атлантическия съвет в Република България.

От януари 2018 година работи в Българското национално радио (БНР). От март 2019 година е директор на Антикорупционния фонд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече