Гари Каспаров даде предизборно рамо на ГЕРБ

0

Световният шампион по шах Гари Каспаров даде рамо на ГЕРБ. Той и експремиерът Бойко Борисов обсъдиха отношенията между Русия и Украйна и последиците от войната.

Знам, че скоро имате избори и се надявам че хората ще видят ясно че ГЕРБ е единствената политическа сила, която стои на правилната страна на историята“, заяви Каспаров. И той, и експремиерът призоваха за край на войната. 

„За сметка на политиката в тази ситуация няма сиво. Като в шаха – всичко е бяло или черно, и е важно да заемете правилната позиция, коментира световният шампион във връзка с напрежението в Украйна. Според него повечето европейски страни са в правилната позиция, макар да има и такива като Унгария, но е изключително важно всички европейски държави като България да заемат категорична позиция, която да не води до негативи за държавата.

„Представлявам руската опозиция извън страната. Имаме 3 изисквания – пълна украинска победа, пълно изплащане на репарациите и военните престъпници да понесат своите наказания“, заяви световният шампион. Той подчерта, че със съмишлениците му работят успешно с приятели и от двете страни на Атлантическия океан.

„Използвам случая винаги да подкрепя партии и партньори, които мислят като нас, както в случая ГЕРБ.
Знам, че скоро имате избори и се надявам че хората ще видят ясно че ГЕРБ е единствената политическа сила, която стои на правилната страна на историята“, заяви Каспаров.

Бойко Борисов подчерта, че посещението е резултат от действията на ГЕРБ. “ Това е партията която внесе закон да дадем оръжие на Украйна. Първи сложихме украинското знаме, и до днес то седи в централата. Първи казахме, че това е агресия и това трябва да спре“, посочи бившият премиер във връзка с действията на Русия в украинските територии. И подчерта, че цялата европейска общност, ЕС и НАТО, трябва да се опълчат на тези действия.

„Нашата партия обяви 100%, пълна диверсификация от „Газпром“, ядреното гориво, и младежите събраха 50 хил. лв. и ги изпратиха на техните украински колеги“, изброи лидерът на ГЕРБ. Без да шумят, преди няколко дни от партията са осигурили почивка на Слънчев бряг за 44 деца с шестима ръководители. „Изкараха прекрасна ваканция – музеи, изложби, развлечения. Отърваха се за седмица от войната, с наш превоз. Докато другите говорят, ние действаме“, подчерта експремиерът.

Варненският кандидат за депутат, шахматистът Руслан Тошев предложил на Борисов да играе шах с Каспаров, тъй като нямал възможност. „Няма да стигнем до там, знаем си възможностите. Да разделим фигурите на бели и черни – знаем. ГЕРБ и СДС ще отстояваме и след изборите твърдата си позиция“, увери лидерът на ГЕРБ.

„Русия ще я има, руският народ не ни е противник и се надяваме един ден и тя да бъде в световната демократична общност. Войната в Украйна трябва да спре, агресията да престане и да се възстанови териториалната цялост. Ние сме уязвими от подобни действия на Балканите – те са прекроявани с граници няколко пъти. Затова днес позицията трябва да е повече от ясна и благодаря, че на Запад са я чули“, заяви Бойко Борисов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече