НАГЛО: Кирил Петков пръснал 18 бона, държавна пара, за една вечеря!

0

Кирил Петков похарчил 18 002.70 лева за официална вечеря с премиера на РСМ Димитър Ковачевски по време на визитата му на 24.01.2022. Това сочи справка на Дирекция „Административно и правно обслужване и управление на собствеността“ на Министерския съвет, предоставена по Закона за достъп до обществена информация и цитирана в „Епицентър.бг”.

Доста „по-скромни” са били официалният обяд в чест на Федералния канцлер на Германия – 3603 лева и вечерята, дадена на министър-председателя на Нидерландия – 3660 лева. 

Отделно за четири работни обяда в резиденция „Бояна” премиерът на „Промяната” е пръснал още 10 879 лева. Според информацията, за седемте месеца на присъствието си начело на изпълнителната власт Кирил Петков не е показал никаква персонална спестовност по отношение на държавните пари. Само за консумация на кафета, минерална вода, бонбони и плодове на сметката на кабинета на премиера е записана сумата от 26 116. 96 лева.

От администрацията на МС разказват, че Петков настоявал всяка сутрин да му поднасят пресни плодове, в чиято свежест първи се убеждавали членовете на най-близкия му кръг. И от справката прави впечатление именно това –  че Петков и личното му обкръжение в Министерския съвет са пръскали щедро държавни пари за малини – 4531 лева и боровинки – 3229 лева, които задължително били с био произход.

Отделно в кабинета редовно са доставяни за сметка на данъкоплатеца ябълки, круши, кайсии, сливи, лимони и грейпфрути за стотици лева. Бонбоните са Линд и Фере Руше – без ограничения на количествата.

За сметна на данъкоплатците е и минералната вода на премиера, и то не каква да е – за Боржоми са платени 2006 лева, за Сан Пелегрино още 2843 лева, за бутилирана вода в стъклени шишета от 0,330 гр – 9259 лева.

Отделно е веганското меню, което било доставяно от комплекс „Бояна” или от външни кетеринг-фирми.

За пиците, които са били доставяни в кабинета на премиера в късните часове на вечерта, официална справка няма. Освен от записите от камерите в Министерски съвет и района, които Националната служба за охрана предостави на прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече