Румен Радев уреди доведения си син на сладък пост

0

 Доведеният син на Румен Радев започна официално работа, писа „Ретро“.

 От началото на септември Страхил Свиленски, който е наследник на първата дама Десислава Радева от брака й с Георги Свиленски, е част от екипа на международната фирма „Прайс уотърхаус купърс“.  Компанията се занимава с дейности в сферата на консултантските услуги, а синът на Деси Радева е назначен в българския клон, чиято централа е в центъра на София.

Позицията му е младши консултант по застраховане. Според справка в интернет заплащането за година възлиза на 20 000 лв. Свински-младши е сред най-младите попълнения в екипа и ако успее, да се докажа професионално има шанс за още по-високо възнаграждение, тъй като компанията борави с активи за милиони на територията на много страни.

Шефът на българското представителство Божидар Нейчев всъщност бил личен познат на президента Румен Радев. Държавният глава неведнъж се включва в различни инициативи на компанията и е бил патрон на техните кампании. Радев е в близки отношения с доведения си син Страхил и по всяка вероятност е съдействал за новото работно място.

Страхил се прибра от Америка преди година. Досега Свиленски-младши не успяваше да намери призванието си. Той завърши бакалавър по „Бизнес администрация“ в университета „Маунт Мърси“ в щата Айова. След това се върна в родината, но не продължи към следващата степен на обучение – магистратура, макар да имаше амбиции да го направи в някои от престижните европейски университети. Синът на първата дама прекрати  окончателно и спортната си кариера. От  ученик той е волейболна надежда. Играл е за „Левски“ докато е бил в испанската гимназия, а след това и в университетския тим в Америка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече