Копейкин изрита от листата надрусания Бахчеванов

0

Мераклията за пловдивски депутат от „Възраждане” с дрога зад волана заличен от ЦИК

Надрусаният кандидат-депутат от „Възраждане” Чавдар Бахчеванов, който бе спипан с дрога зад волана от пловдивски полицаи, е изхвърлен от листата на Костадиновата партия. Бахчеванов, който се състезава за русофилски настроената формация на неизбираемото 20-о място в града на тепетата, се озова в ареста след положителен тест за наркотици след рутинна проверка на пътя.

След като патрул го спрял, а тестът му за наркотици се оказал положителен, Бахчеванов избира да премълчи, че ще е бъдещ законотворец, а МВР няма как да го пусне заради имунитета му на кандидат-депутат. След като лъсва истината, клетника е освободен, но всичко е в ръцете на Централната избирателна комисия – само членовете на звеното могат да заличат мераклията за депутат от списъците. Това рядко се прави по инициатива на ЦИК – преди години кандидат от ГЕРБ лъсна като убиец – гръмнал с въздушна пушка свой приятел, но отново се състезава на челните места в листата на бившите управляващи.


Този път обаче лидерът Костадин Костадинов взел нещата в свои ръце и се отървал от неудобния си палав кандидат. С прошение до ЦИК лидерът на „Възраждане” остро настоял пловдивчанинът да излети скоропостижно от листата и от кампанията, още повече, че Костадинов сам пожела кандидатите му да предоставят отрицателни тестове за наркотици. Това става непосредствено след като партията като един скочи в защита на надрусания избраник, който лично отиде и си направи тест в лаборатория, показващ отрицателни резултати от използването на дрога, а партията си направи пиар на гърба на 46-годишния кандидат.


Наречена „клеветническа кампания”, сагата с Чавдар Бахчеванов стигнала до ушите на Костадин Костадинов, който обаче предпочел тихомълком да се освободи от неудобния кандидат, понеже имал лоши спомени от инжектиране – депутатите му влязоха в тежък обяснителен режим за ваксини срещу коронавируса, а Копейкин не искал да се обяснява и за наркотици по медиите. Затова от ЦИК без обявление заличили пловдивския кандидат, а „Възраждане” остават с мераклия по-малко за парламента, писа „Уикенд“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече