Бедна България купува нов „Мерцедес“ за 1 млн. лв. на Румен Радев

0

НСО тайно обяви обществена поръчка за 3 изключително скъпи бронирани автомобили

Насред небивалата немотия в държавата и прогресивното обедняване на народа, властта реши да се поглези с чисто нови луксозни автомобили тип лимузини. Националната служба за охрана е обявила обществена поръчка за закупуването на 3 изключително скъпи бронирани коли, всяка от които е на стойност 1 милион лева без ДДС, или общо 3,6 млн. лв.!

Поръчката е засекретена и НСО не обявява за кого са предназначени колите, уж от съображения за националната сигурност, пише „Минаха години“. Според източници на медията обаче една от лимузините ще вози президента Румен Радев, другата – премиера, а третата се дава на ротационен принцип – или на шефа на парламента, или на застрашен политик, по преценка на ръководството на службата за охрана.

Подобен клас коли имат лидерите на най-развитите държави в света – САЩ, Франция, Германия, Великобритания… В България управляващите също се возят на доста скъпи лимузини. още от първите години на демокрацията. Да, напоследък постъпили оплаквания от президента, че „Мерцедес“-а, с който го возят, бил твърде стар – на 6 години, и довчера скромният държавник не се чувствал в него никак комфортно.

Така се решило мигновено да бъде обявена държавна поръчка за чисто нова лимузина на държавния глава. Както е известно, по закон НСО е на подчинение лично на президента. Тъй като обаче било някак неудобно да бъде закупен толкова скъп брониран автомобил единствено за Румен Радев, било преценено, че е добре да се вземат три лимузини, всяка за 1,2 млн. лв. с ДДС. 

Така и премиерът, и председателят на парламента (когато има парламент), ще се возят в чисто нови лимузини и репутацията на президента, че насред небивалата криза проявява капризи да иска нова кола, ще бъде спасена.

Според запознати вече е избрана марката автомобили. Това ще е „Мерцедес“ S-класа, които предлагат най-добра степен на бронировка, издържаща дори на бомбен атентат.

Изненадата обаче идва от друго – че инициатор на скъпата покупка е именно Президентът Румен Радев, който в първия си мандат правеше приятно впечатление на скромен и разумен човек, който дори може да бъде забелязан да кара велосипед без охрана в центъра на София. Е, явно и за него важи прословутата „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски. 

Румен Радев беше изловен от случайни граждани да кара колело в центъра на София.

Нека не забравят обаче господата управляващи, че народът вижда всичко.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече