„Промяната“ на кантар с ГЕРБ (Секретна социология убива родните агенции за втори поредни избори)

0

Сензационен обрат готви „Продължаваме промяната“ на втори поредни избори. Харвардците са на път да излязат на първо място пред ГЕРБ, въпреки че седмици наред легални и полукриминални агенции дават преднина от 8, дори 10% за партията на Бойко Борисов.

Новината на „Галерия“ беше индиректно потвърдена от Асен Василев пред Лора Крумова. Седмица преди изборите ГЕРБ води само с един два процента сред гласуващите, като трендът е в полза на „Промяната“.

Подобна е била социологическата картина и на миналия вот, когато в крайна сметка ПП са взели около 2% над очакваното и така победи с общо три ГЕРБ.

 Предстои сериозен обрат в подреждането на изборните резултати след убийственото сатирично видео на Ицо Хазарта, озаглавено „Депутата Христо“, достигнало близо 1 100 000 показвания в ютуб. В този момент „Промяната“ изтика на първи план Хазарта. Парчето му тотално обърна мача сред мнозина хора под 50 години, които са израснали с неговия хашлашки стил.

Така общественото мнение се наклони в полза на „Продължаваме промяната“. За нейния бъдещ успех говори и това, че вече и президентът Радев има съвпадащи с техните позиции.

Според източници на „Галерия“

 няколко са причините за заблуждаващите анкети през последния месец.

На първо място, естествено, са партийните поръчки към социологическите агенции. Ицо Хазарта обясни, че на миналите избори от тях са искани по 100 хиляди лв. на процент отгоре над реално. Доста партии си плащат, за да помпат резултати, мотивирайки своите ядра да гласуват.

Както е известно, психологията на избирателите е да следват победителите.

„Промяната“ също работи с известна социологическа агенция, но по непознат у нас метод. Ноухауто е на Асен Василев, неясно от къде го взел той. Предвид добрите му връзки с Америка, вероятно е попаднал на най-добрите примери от САЩ, където са богове на всякакви социологии.

Друг важен момент е волята на бизнеса, който в първите дни на кампанията също се беше объркал. През последните дни браншовици от големите сектори са изразили подкрепата си към различни депутати на „Промяната“. Причината – след падането на ГЕРБ от власт Е СПРЯЛ РЕКЕТА Към предприемачите, както при служебните кабинети, така и на кабинета Петков. Мнозина се страхуват, че ще се върне старият модел на насилствено изземане на цели бизнеси чрез държавни бухалки – било то от изпълнителна или съдебна власт.

Финалът на кампанията ще е решаващ, като целта на „Промяната“ е да вдигне максимално избирателната активност.

Тя, от една страна ще вдигне доста уморени избиратели на ПП. От друга ще „потопи“ партиите на Слави Трифонов и Стефан Янев, които засега са на ръба. Това  ще помогне за формиране на мнозинство, тъй като според последните социологии „Промяната“, БСП и ДПС събират точно колкото в предния парламент – 115-116 депутати. Крайно недостатъчни за съставяне на правителство.

Нова коалиция с ИТН е невъзможна, за ГЕРБ и ДПС дума не може да става. Прегръщането с Бойко Борисов има ясен финал винаги – ефектът на богомолката. ГЕРБ оцелява заради твърдия електорат, а другата партии изчезват.

От ПП категорично не приемат процентите, които се дават от социолозите. Такава е и реакцията на редица наблюдатели, които са наясно с социологическите машинации. Според експерти в бранша не е изключено част от агенциите, даващи преднина на ГЕРБ точно в последните два-три дни да променят резултатите. Така има по-голяма вероятност да се опазят от поредната излагация или поне частично да запазят авторитета си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече