Радев подари нова кола на майка си

0

Щедър подарък е направил президентът Румен Радев на 82-годишната си майка, пише „Ретро“.

Комшии на Станка Радева,  която живее в хасковското село Славяново, споделиха, че държавният глава я е изненадал с нова кола. Пенсионерката отдавна мечтаела за личен автомобил, а синът й решил да изпълни желанието й за рождения й ден. Майката на президента изкара книжка в трета възраст, вече навършила 80.

Първоначално тя управляваше семейния мерцедес, с който я возеше съпругът и Георги, преди да почине. Колата обаче била твърде голяма и мощна за жена на нейните години, а освен това й носела лоши спомени, защото именно със същото возило бащата на президента преди време блъсна инвалид с триколка на кръгово в град Харманли.

Сега Станка била горда собственичка на автомобил от японската марка Сузуки.

Въпреки че фирмата производител е известна със своите джипове и мотори, Радев купил на майка си един от по-малките и компактни модели. Справка в интернет сайт за продажба на коли показва, че такива се срещат на цени от 6 до 50 хиляди лева в зависимост от годината на производство и екстрите, с които разполагат.

Съседи на Станка Радева от Славяново споделят, че не знаят каква била цената на армагана, защото майката на държавния глава не обичала да се хвали, но колата й изглеждала съвременна и лъскава. Държала я обикновено паркирана пред входната врата на къщата си, но в последно време се притеснявала да не я разбият апаши, защото селото от няколко месеца е пропищяло от крадци, които тарашат наред и в някои домове са влизали по повече от веднъж.

Автомобила си 82-годишната пенсионерка ползвала, за да ходи до Хасково, Харманли и Димитровград да пазарува и да се среща с приятелки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече