Копейкин изкара 2 млн. лева от изборите

0

Костадин Костадинов и „Възраждане удвоиха резултата си от предходните избори, а благодарение на гласувалите за тях ще успеят да приберат в партийната каса повече от 2 млн. лева. Те са получили    над 250 000 гласа, а за всеки действителен глас се полагат по 8 лева държавна субсидия по закон, писа „Ретро“.

Проста сметка показва, че сумата прехвърля 2 млн., които партията ще може да харчи, както сметне за добре. Очевидно Костадинов е бил убеден в успеха си, щом дни преди изборите бе изловен от будни граждани, че си е направил прескъп подарък. В социалните мрежи те твърдят, че варненецът се обзавел с луксозна лимузина „Ауди А8″, чиято цена е около 300 хиляди лева, разясняват специалисти в търговията с автомобили. За сега не е ясно дали ектрата е лична собственост. Ако е така Копейкин ще трябва да я декларира пред КПКОНПИ.

Припомняме, че преди време Костадинов пак бе попаднал в окото на бурята заради партийната субсидия. В публичното пространство се появиха й  обвинения срещу него от членове на „Възраждане“, че си е купил луксозни имоти именно с парите на партията. Всъщност по документи той и жена му имат две жилища. Едното е апартамент във Варна, който се води на името на съпругата му Велина. През 2019 г. пък , политикът се сдоби и с нова къща в елитен затворен комплекс край Варна, която твърди, че е на кредит и ще изплаща 20 години. Сега цялото му семейство обитава въпросния имот. Жената на Костадинов е музейна работничка. Велина е от Кубрат, но от дълги години живее във Варна, родният град на Костадинов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече