Майката на Кирил Петков отново му обърна гръб (Уникална снимка)

0

Майката на Кирил Петков му нанесе тежък психологически удар и отново му обърна гръб. Пенсионерката Венета отказала да се прибере от Канада в родната България, за да подкрепи единствения си син, писа „Ретро“.

Бившата библиотекарка предпочела да остане да се радва на сладкия си живот в луксозния си дом в градчето Виктория, Британска Колумбия, вместо да бъде до Петков в изборните му неволи. Каква е причината г-жа Петкова да не долети в България, не се знае, но на изборите през миналата година, когато партията на сина ѝ стана първа политическа сила, тя бе неотлъчно до него.

Тогава Венета си беше дошла по спешност и придружаваше сина си по много от изявите му в столицата. Едновременно с това агитираше мощно за него и Асен Василев в социалните си мрежи. Въпреки че по онова време все още не бе пенсионирана и ѝ се наложило да си вземе отпуск, за да бъде до наследника си, тя била готова на всякакви жертви, за да са заедно – нещо, което на тези избори не се случи.

Очевидно Венета е предпочела да продължи да се грижи за растенията в градината си, вместо да дойде в родината си и да бъде в полза на близките си. Любопитна подробност е, че през август, когато жената на Петков – Линда, бе в продължение на 3 седмици на ваканция в родната ѝ Канада, тя така и не намери време да се срещне със своята свекърва, а предпочете да споделя почивката си само в компанията на своите кръвни роднини. Сладкарката не спря да споделя семейни фотоси с трите си дъщери, сестрите си и цялата фамилия, но на нито един от тях Венета не присъстваше.

В навечерието на изборите пък Петков не пропусна да се обясни в любов не на жена си, а на майка си. Той публикува своя детска снимка, на която е в обятията на родителката си, и сподели, че винаги е разчитал много на нея.

Родителите на Кирил отдавна живеят разделени. Той и татко му Петко Петков се връщат от Канада у нас още през 2007 г., но Венета не стяга куфарите с тях и взема решение да продължи да живее като емигрантка в чужбина. Тя остава да работи като шеф на клон на известна и голяма библиотека в провинция Британска Колумбия в Канада, където се пенсионира преди броени месеци с над 2 бона пенсия. И след края на стажа си пловдивчанката не се прибра в родната си страна, макар синът ѝ да бе половин година начело на държавата.

Малкият Кирил с майка си

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече