Родната Крушовица заби нож в сърцето на Нинова

0

Родното село на Корнелия Нинова за пореден път й заби нож в сърцето и я предаде на последните избори за народни представители, пише „Ретро“.

В Крушовица ръководената от нея партия остава на второ място, а победата е за Бойко Борисов и ГЕРБ. Сумарните резултати от протоколите в двете изборни секции във врачанското селце показват, че БСП са успели да съберат едва 67 гласа, докато ГЕРБ ги бият с 85. Само 7 гласа по-малко от „червените“ имат „Продължаваме промяната“, за които са гласували 60 души.

Плачевният резултат за Корнелия Нинова и Столетницата в родния й край не е изненада за местните, които не са я виждали от повече от 40 години на живо. Казват, че я помнят като дете и не могат да си обяснят защо нито веднъж не намерила време и желание да ги навести и да изслуша проблемите им.

Червената лидерка отдавна е обърнала гръб на родното си село, което напуснала като ученичка и повече не се върнала там. Бащината й къща, в която е отраснала, е в плачевно състояние.

Самото село също не може да се похвали нито с хубави пътища, нито с удобствата на цивилизацията. В Крушовица вече има над 400 празни къщи, в това число и тази на Нинова. Макар жителите все още да били солиден брой – над 1000 души, безработицата принуждавала по- младите от тях да бягат към по- големите градове. Наскоро обаче и малцината пенсионери, които още обитавали Крушовица, останали разочаровани, че читалището и пенсионерският клуб хлопнали кепенците, тъй като НАП ги обявил за продан заради натрупани неплатени задължения на Община Мизия.

Възмутени били и от безхаберието, проявявано по отношение на селския храм, който бил в окаяно състояние и вече не можело да се влиза вътре, защото се разпадал ден след ден. Преди години се гордеели с Корнелия Нинова и дори правели транспаранти с надписи: „Обичаме те!“, за да я подкрепят на избори, но след като не получили от нея очакваното внимание и грижа, свалили доверието си от БСП. Плачевни са резултатите на Столетницата в цяла България и за първи път в историята си БСП се нареди чак на позорното 5-о място.

От „Позитано“ 20 издават, че Нинова била бясна след грандиозния провал. Срамното представяне на ръководената от нея партия я докарало до нервен срив, като дори имала нужда от успокоителни. Неотдавна в медийното пространство стана ясно, че Корнелия страда от високо кръвно налягане, изтръпване на ръцете и безсъние, които вероятно пак са я споходили от силния стрес покрай из- борите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече