Ти да видиш: Киприяновата молитва помогна на Борисов за изборите

0

Бойко Борисов и ГЕРБ спечелиха категорично парламентарните избори, а в победата им има и свещена намеса. За това намекна самият той още в изборния ден, писа „Ретро“.

Известната като чудотворна сред миряните Киприянова молитва помогнала на Борисов да бъдат провалени коварните опити на негови врагове за магии и уроки и той да постигне безапелационен успех. Всеизвестно е, че лидерът на ГЕРБ е силно вярващ, редовно посещава църкви и манастири и притежава изключителна лична колекция от икони в родния си дом в Банкя. Към Бог и светците Борисов се обръща и в добро, и в лошо В деня на изборите самият той сподели, че е почувствал закрилата на Св. Киприян. Именно на 2 октомври бе храмовият празник на светеца. „Киприян бил жрец магьосник, но познал Христос и обучавал хората да не пристъпват към магии, когато се чувстват угнетени, а да молят Бог да сбъдне онова, за което копнее сърцето им. Киприяновата молитва служи най-вече за предпазване от уроки, за прогонване на злите сили и страха от дома и душата и за разваляне на магии“, на- писа Борисов във фейсбук.

Близки до бившия премиер споделят, че неведнъж той е изявявал желание да му бъде четена Киприянова молитва,

тъй като силно вярвал в зли очи. От години на ръката си той носи задължително червен конец, който се счита за амулет, отблъскващ уроките и лошите помисли на зложелателите от всеки, който го притежава. Киприяновата молитва пък се чете във всеки храм в България в четвъртъчен ден, като в по-големите църкви, особено в столицата, обичайно се вият опашки от желаещи за нея. Болшинството от миряните споделят, че ходят да запишат имената и на свои близки за четеното, при което отецът споменава хората от списъка. Силата на молитвата се дължи на факта, че самият свети Киприян, живял през III век, e бил велик магьосник. Той обаче служил на тъмни сили и Дявола, но в един момент решил да се обърне към Бога и да стане негов служител. Обратът в живота му идва, след като не успява да направи магия за любов на християнката Юстина. Той взел пари да я омагьоса от кандидат-жених, но никакви дяволски заклинания не му помогнали. Заради това повярвал в Христа и със знанията си той вече започнал не да вреди, а да помага на хората да се справят с направените им заклинания.

Преди векове Киприяновата молитва се е четяла само в църква и само от свещенослужител. Текстът й не е излизал на бял свят официално, а „по неведоми пътища“. За пръв път в България той е разпространен от емигрантка от Одеса. Подготовката преди четенето на свещения текст също е от изключително значение. Свещеникът, и вярващият, за когото ще се моли ходатайство от св. Кирпиян пред Бога, трябва да спазват строг пост в продължение на няколко дена. Монаси разкриха, че важно условие, което често пъти се пренебрегва, е мирянинът да се е запознал предварително с житието на свети Киприян. Според вярващите Киприяновата молитва е най-силна, когато се чете лично. Тогава енергоинформационното поле се концентрира директно върху присъстващия и ефектът е много по-силен в сравнение с четенето на общи молитви. За самия ритуал е нужно да се носи дреха, която вярващият да облече след това, за да се пречисти.

Бойко Борисов лично е посещавал почти всички манастири на територията на България, но изключително специален за него е Клисурският манастир „Света Петка Параскева“ в Банкя. Там лидерът на ГЕРБ редовно може да бъде забелязан да запали свещ, като често е придружаван и от най-близките си хора – неговата дъщеря Венета, зет му и внучетата му Бойко-младши и Иван. Именно в Клисурската обител преди 3 години той стана кръстник на внуците си, които встъпиха в Христовата вяра.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече