Крум Зарков сръчка своите: Спрете да си ровите в пъповете, а се заемете с политиките на БСП

0

Служебният правосъден министър и бивш депутат от БСП Крум Зарков призна, че е разочарован от другарите си, които не спирали да си ровят в пъпа и да се занимават само с вътрешнопартийни въпроси, вместо да се заемат с оздравяването на партията чрез политиките й. Думите му идват на фона на поредния напрегнат пленум, който се оказа с осем социалисти по-малко след изненадващо решение на Общопартийната контролна комисия. Сред тях са и двамата с възстановени от ВКС права да участват и да гласуват на заседанията на НС на БСП Калоян Паргов и Кирил Добрев. Въпреки решението на магистратите обаче те бяха изгонени от ръководството в събота. 

„Самият факт, че партийни въпроси ескалират, стигат до Върховен съд и се обсъждат, показва, че нещо не е наред в начина, по който функционира БСП. Надявам се все пак тя да намери начин да реши този въпрос и много други, които се поставят, така че да не занимаваме журналистите и тези, които ни гледат с такъв тип въпроси“, призова Зарков в интервю за Нова телевизия.  

Правосъдният министър изрази надежда, че съвсем скоро партията ще намери пътя така, че да му бъдат задавани въпроси за политиките на партията, а не за подобни казуси. Той отказа да каже дали ще се кандидатира за председател на БСП на Конгреса на столетницата през февруари.

„Към момента това не е на дневен ред. Пленумът се състоя. Решението е взето. Ще има Конгрес през февруари. Дотогава има много неща да се случат”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече