Габрово иска Лена, фенове на юристката обещават 5000 гласа за ПП

0

Интересно писмо са получили в централата на „Промяната“ и лично Лена Бориславова, пише „Галерия“.

Фенове на юристката от Габрово са поискали тя да води местната листа на следващите избори. От града на хумора и сатирата са обещали поне 5 000 гласа отгоре за ПП. Партията на харвардците беше победена горе-долу с толкова от ГЕРБ.

Припомняме, че хубавата Лена отказа да е в листата на последните парламентарни избори, очевидно потресена от тоновете кал, с които беше залята. Естествено, черешката бяха снимките с Кирил Петков, които се опитаха да внушат, че двамата са любовници. Лена Бориславова обаче продължава съвестно да участва в заседанията на ръководството на ПП, чийто член е, довериха нейни колеги. Тя редовно пуска постове в социалните мрежи свързани с основните опоненти на партията и винаги изразява доста оригинални мнения. Неслучайно именно Габрово иска младата дама за следващите избори.

Местните не са във възторг от предлаганите им досега кандидати за народни представители. Според източници на „Галерия“ в града имало недоволство от решението за водач на листата на „Промяната“ да бъде издигнат бившият спортен министър Радостин Василев. На отцепника от Слави обаче беше дадено Габрово, защото майка му е уважаван лекар от региона. В партията изглежда са решили на евентуални следващи избори да послушат и местните си активисти, за да няма сърдити. Припомняме, че бившият водач на „Промяната“ Яна Балникова се отказа, но в писмо до партията даде да се разбере, че не одобрява издигането на „чужди тела“, какъвто е Василев. Габровските партийни активисти си искаха за лидер Богомил Петков бизнесмен от Севлиево. В крайна сметка той остана втори в Габрово, но влиза в парламента като трети от Бургас.

„Продължаваме промяната“ свика Национален съвет за анализ на изборите. Според участници загубата от ГЕРБ не е довела до кой знае какви сътресения и дебати. Най-важното решение е да се създаде постоянен Национален щаб. Очевидно е, че Петков и Василев очакват нови избори.

Целта на щаба е да развива местни структури, които се оказаха незаменими. Преди месеци „Промяната“ искаше да се развива само във виртуалното пространство, което е обречена кауза, особено в по-затънтените райони на България.

 Ако замисълът с габровските гласове успее, резултатът за промяната може да е много сериозен. С обещаните гласове партита ще настигне ГЕРБ, а ако се появи още един МИР с конкретно предложение и готовност за осигуряване на необходимите гласове, формацията може отново да стане първа политическа сила.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече