Краси Радков влиза в политиката, Ива Митева излиза

0

Все повече артисти и известни лица от екрана, начело със Слави Трифонов, ще бъдат част от предизборната кампания на „Има такъв народ“, пише „Филтър“, позовавайки се на членове на партията, която се провали на вота и остана под чертата за влизане в парламента.

Лидерът Слави Трифонов дълго мълчал след краха на 2 октомври и събрал съпартийците си, начело с Тошко Йорданов, едва седмица по-късно, за да говорят за бъдещето си в политиката. Йорданов и съратникът му Станислав Балабанов убеждавали останалите, че след 3 месеца пак ще има избори и тогава вече ще влязат, научи „Филтър“ от иначе трудно пробиваемата откъм публична информация организация.

Новото предаване в партийната телевизия Седем осми“ също е част от кризисния план. То ще се води от Трифонов и ще се казва „Нещо лично“ по името на известната песен на Ку-ку бенд“, на която той е вокалист. Очакванията са в него Слави да пропагандира политическите си тези и да разказва пикантерии от кухнята на преговорите и управлението по време на четворната коалиция. Връщането на Трифонов на екран обаче не е единственият ход на „Има такъв народ“. Лично той убеждавал артиста от телевизията си Краси Радков да се включи активно в бъдещата кампания и дори да е кандидат за депутат по примера с успешния ход на Ицо Хазарта от „Продължаваме промяната“. Досега Радков отказваше. Участва само в нелепия предизборен клип, който дори той иронизираше.

В същото време почти сигурно, че Ива Митева вече няма да е част от листите на „Има такъв народ“.

Самата тя се колебаела дали да се включи в кампанията за изборите на 2 октомври, след като два пъти беше председател на Народното събрание, но след това изпадна от голямата игра. Все пак остана водач на листата е 23 МИР в София, където е един от най-слабите резултати на „Има такъв народ“ – само 2,90%, в сравнение с останалите. В родния й Разград гласовете за партията на Слави също са далеч под очакваните – 2,07%. Лидерите на партията Тошко Йорданов и Станислав Бала6анов също катастрофираха като водачи на листи. Първият спечели 3,76% доверие в Пловдив-област, а 3,27% е Блаrоевград, което е по-малко от общия резултат на „Има такъв народ“ в страната. Най-много – 7,2%, изпадналата от парламента партия събира в родния град на Трифонов Плевен и във Враца. Откъдето е Краси Радков – 4, 36%. Точно затова се очаква Слави Трифонов да смени много от лицата на партията си в опит да сe върне в Народното събрание, ако има избори в близките месеци. Очевидно политиката се услажда на Трифонов и неговите хора, които бяха обвинение, че влизат в задкулисни схеми. Легенди се говорят и за това какво е прибрал самият Трифонов за това, че излезе от четворната коалиция и така на практика сложи край на съвместното управление с Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова. Разбира се, последното е недоказуемо и е разпространявано основно от бившите коалиционни партньори на „Има такъв народ“. На практика птиченцето беше кацнало на рамото на Трифонов миналото лято, когато партията  му спечели изборите, но политическата му незрялост му изигра шега. Слави отстъпи инициативата, от което се възползваха от „Продължаваме промяната“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече