Синът на Корнелия Нинова работи с Обама

0

Рафи прави шеметна кариера в Щатите, дokamo майkа му се бори с noлumukama у нас.

Синът на Корнелия Нинова е присъствал на лична среща с Барак Обама, похвали се самият той. Рафаел Рафаилов се е видял на четири очи с бившия американски президент на територията на щатския университет „Станфорд“, където от известно време насам Рафи е преподавател. Целта на визитата на Обама там е била да обсъди съвместната работа на престижния ВУ3 с неговата лична фондация. После Обама изнесъл реч на симпозиума „Предизвикателства пред демокрацията в дигиталната информационна сфера“, която синът на Нинова изслушал от първия ред.

През 2020 г. наследникът на лидерката на 6СП получи назначение в един от най-престижните университети за гении в цял свят, носещ името на града, в който се намира, а именно „Станфорд“.

Рафи е част от екипа учени, които се занимават с проучвания в сферата на машинното обучение и изкуствения интелект.

Междувременно е и асистент-учител, който чете лекции. От данните му в интернет пространството се вижда, че е посочил за свой актуален адрес резиденцията към университета, в която имат право да живеят служителите и лекторите.

Възнаграждението на 29-годишния Рафаел е около 100 хиляди долара за година, показва проучване в американски интернет портал за заплати.

На предходната си позиция в Ню Йорк, където той бе финансов анализатор в една от най-големите банкови институции в света – „Голдман Сакс“, наследникът на БСП шефката прибираше дори повече и вероятно е успял да натрупа спестявания от стажа там. Той обаче предпочете спокойствието на по-малкия град пред мегаполиса Ню Йорк, въпреки че растеше бързо в банковата йерархия. Рафаел има опит в общуването с политици от световен ранг отдавна. Още 25-годишен той работеше в един офис заедно с бившия премиер на Португалия – Жозе Мануел Барозу. Експредседателят на Европейската комисия и синът на Нинова се трудеха рамо до рамо в централата на банката „Голдман Сакс“, намираща се на пъпа на Ню Йорк, в един от най-прочутите квартали в света – „Манхатън“. Покрай сбъдването на американската си мечта Рафаел не се вълнува от проблемите, в които е затънала майка му. Той не бе до нея да й окаже подкрепа след най-фаталните избори в историята на БСП, на които предвожданата от нея партия се срина до позорното пето място. За последно у дома се прибра в края на лятото, когато с Корнелия посетиха заедно традиционния градски събор в родната им Мизия. Преди това повече от 3 години не беше стъпвал на българска територия, припомня „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече