Слави Трифонов къта милионите си в три банки

0

Изпадналият зад борда на Народното събрание Слави Трифонов не благоволи по време на краткия си политически живот да оповести публично размера на богатството си, въпреки че законът го задължаваше да го направи.

В качеството си веднъж на положил клетва депутат, а след това на лидер на политическа партия, представена в парламента, той бе длъжен ежегодно да подава имуществена декларация пред КПКОНПИ. След като месеци наред отказваше да я попълни, стана ясно, че срещу него е била водена проверка, била му е наложена глоба, която той е платил.

Какво обаче крие пишман политикът и богаташ Слави Три- фонов, се питат всички?

Самият той призна, че спестяванията си съхранява в три банки в България. Поне това са сметките, които е открил на свое име. Парите му зад граница обаче са непроследими, тъй като името му още преди години бе забъркано в скандали с офшорки. Богатството на Дългия отдавна възлиза на милиони, като солидна част от тях къта в три родни банки, а останалите са инвестирани във всевъзможни бизнеси, фирми и имоти. Само капиталът на най-известната му компания, която продуцира телевизионните и музикалните му проекти, възлиза на баснословните 9 милиона лева. Участие в управлението на 7 фирми и едно сдружение и собственост в 4 дружества показва справка за цялата досегашна търговска дейност на Станислав Тодоров Трифонов в публичните регистри.

Петте фирми, в чиито бордове продължава да е проваленият политик, са „Седем-осми“, „Призма интерактив“, Сет 666, „Алт плеъри и „Ермитаж есте“, в които са инвестирани отново милиони левове. На последната фирма се води и палатът му на 5 етажа с басейн, винарна и денонощна охрана в „Бояна“, който той обитава от няколко години.

Вбесен от желанието на свой симпатизант да разбере каква е причината лидерът на сгромолясалата се ИТН да не декларира парите и имотите си пред обществото, въпреки че е длъжен, Дългия обяви, че ще заведе въпросния интересуващ се до трите банки, в които държи парите, за да видел лично колко е богат.

Трифонов е в класацията на родните милионери още отпреди 20 години. Докато предаването му се излъчваше всеки делничен ден по би Ти Ви, за година той получаваше по 10 милиона лева от телевизията. За 19 години там сумата набъбва до умопомрачителните 190 милиона лева, от които повече от половината отивали за разходи за заплати, техника и други, но и оставащата в джоба на Дългия сума също е внушителна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече