Слави: Кирил Петков не е много в ред!

0

Кирил и Асен ги докарахме ние. Това посочи шоуменът Слави Трифонов в появата си за трета поредна вечер по своята телевизия, отговаряйки на въпроси на Тошко Йорданов. Този коментар обаче остана недоизказан, тъй като бе в края на разговора.

Ето какво разказа Трифонов в него:

„Кирил Петков ми каза в един от разговорите, че е по-добър човек от мен. Това много ме шокира! Кой човек би казал на друг, че е по-добър човек от него? Защо би му го казал? И как изчисляваме кой човек е по-добър?“, посочи той.

„Аз правя добри неща. Сигурно правя и лоши. Всеки човек има и добро, и лошо в себе си. Но пак се чудя как можеш да кажеш, че един човек е по-добър от друг. Той (б.р. визира Кирил Петков) не е много в ред! За да кажеш нещо подобно, трябва да не си много в ред! Чудя се на каква база го изчисли? Как разбра? Знаеш ли кой съм аз, познаваш ли ме? Знаеш ли какво съм правил? Знаеш ли какъв човек съм въобще? Аз не те познавам също и никога не бих казал нещо подобно. Още тогава разбрах, че не е много в ред. Познавам много хора. И съм виждал лоши хора, които правят добри неща. И съм виждал много добри хора, които правят много лоши неща“, добави Слави Трифонов.

„Така че тия хора са малко странни. Ние попаднахме в политиката и в медиите, съчетавайки се с такива хора, които се мислят за повече от другите. Има такива българи, Но за да живеем в общност, трябва много внимателно да ползваме тези изрази. И много внимателно трябва да се разделяме едни от други. Разделяйки се по различни причини – да речем, че едни са по-добри, другите са по-лоши – в крайна сметка как ще живеем заедно?“, каза още тв водещият.

„Бяхме само аз и той. Както и по телефона бяхме само аз и той. Тук могат да се извадят много изводи за лъжата и истината“, обясни Трифонов.

„Аз последно гледах Кирил Петков при Мария Цънцарова. Той и тогава намеси моето име в дебата преди изборите. Заяви, че съм му се обадил по телефона и съм му казал нещо за моя милиард. Лъжата е част от нашия живот. Когато ти си обект на лъжа, е много странно как да се защитиш или как да кажеш – това не е вярно. Изобщо доверието е това, което може да те спаси. Ако изобщо хората ти вярват, че ти не си човек, който би могъл да го каже. В моя случай, понеже много хора не ме харесват, те с удоволствие чуват лоши неща за мен и си казват: „Да, това е така!“. Без въобще да има доказателства, без да има каквато и да е фактология! И виж колко е лесно да излъжеш. И това много се използва в политиката“, обясни лидерът на ИТН, които останаха извън парламента при последните проведени избори през октомври тази година.

„В политиката, когато си лъжец, си много печен политик. Суверенът е прав винаги, но може би има хора и общности, които не искат да им се казва истината. Може би защото истината много често е грозна, ръбата, болезнена. Времето разкрива истината и рано или късно тя пробива. Лъжата е колос на глинени крака. И затова човек, който ви лъже, независимо дали е в личен план или носи отговорност за вас, в крайна сметка вие ще претърпите крах много грозно. Ще страдате грозно, ако приемете лъжата за факт и й повярвате. Защото ще разберете, че истината не е такава. Проблемът е, че разликата между мен и останалите коалиционни партньори беше, че нямат никакъв проблем. Даже напротив, те разбират, че това е част от играта, и еквилибрират с нея (б.р. лъжата) много добре. Защо трябва да се превърна или да се правя на нещо, което не съм? Аз не мога, не се чувствам комфортно – да се лъжем, да се гледаме в очите. Подаваш си оставката и после все едно не си си подал оставката. Всички тези хора са по този начин. Докато аз смятам, че като си подадеш оставката, си я подал“, коментира Слави.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече