Корнелия подпуква с въпроси Гълъб Донев

0

Нинова иска по 2 питания от всеки депутат към министрите на всеки парламентарен контрол

Тежък маратон по въпроси и отговори готви шефката на БСП Корнелия Нинова за служебната власт. По информация на „Уикенд” червената харпия е издала заповед към цялата парламентарна група на левицата за бързи опозиционни действия чрез стриктен контрол на министрите от служебното правителство на Гълъб Донев.

Още за първия тур – идния петък, тя е поискала от всеки от 25-имата червени народни избраници да внесе по 2 въпроса към член на кабинета. Така само от социалистите Гълъб Донев и компания ще бъдат засипани с цели 50 питания. Не е ясно дали обаче няма да са повече, тъй като на „Позитано” 20 са се стреснали, че всъщност Нинова иска от законотворците си по 2 въпроса към всеки министър, което ще направи парламентарният контрол безкраен с настояване за удължаване на времето в пленарната зала всеки петък.


Гневни другари вече са решили да се опълчат на Нинова и констатират, че явно тя цели да играе опозиция на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, докато Народното събрание трябва да се занимава спешно с десетки законопроекти, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост и наближаващия за гласуване бюджет на страната за догодина.
Отделно от това останалите парламентарни групи също се гласят за искания пред депутатите да отговарят служебни министри. Първа ще бъде извикана финансовата Росица Велкова, но според запознати за изслушвания вече се готвят и самият Донев, и енергийният Росен Христов, и икономическият Никола Стоянов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече