Радев още не е простил на Стефан Янев

0

Румен Радев със сигурност няма да даде третия мандат за съставяне на правителство на „Български възход”, каквито слухове се носят в политическите среди, научи „Уикенд” от източници в президентството.

Въпреки надеждите на Стефан Янев именно неговата партия да получи покана от държавния глава и да се опита да сформира „експертен кабинет на националното съгласие”, шансовете за това клонят към нула.

Президентът не крие огорчението си от Янев и дори не разговаря с него. На злополучното първо заседание на 48-ото Народно събрание в сряда Румен Радев се оказа почти лице в лице с довчерашния си приятел и служебен премиер. Щом го съзря, Янев се запъти към него, но държавния глава мигом се обърна и демонстративно отклони погледа си, забеляза репортер на „Уикенд”. Това е сигурен знак, че не е простил предателството му.


Според политолози, въпреки сложните си отношения с лидера на БСП, президента ще връчи третия мандат за съставяне на кабинет именно на Корнелия Нинова. „Радев не иска да къса връзката си с левите хора. Той има планове да инсталира свой човек начело на левицата, най-вероятно Крум Зарков, така че именно на БСП ще се падне третия опит да сглоби коалиция, макар да няма особени шансове да излезе нещо”, коментират политолози.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече