Започва цялостен ремонт на наскоро основно „ремонтираният“ за 11 млн. лв. „Западен парк“

0

Предстои столичният „Западен парк“ отново да бъде цялостно ремонтиран, съобщи btv.

Преди месеци бяха установени множество дефекти след края на ремонта – пукнатини, липсващи бордюри, пропадания на павета, неработещо осветление, и още множество дефекти, за които сигнализираха гражданите, посещаващи района.

От Столична ощина поеха ангажимент дефектите да бъдат отстранени до края на м. септември, но това явно не може да се случи в този сезон.

„Констатациите, които направихме в края на август включваха не само дефекти по една конкретна алея. Включваха проблеми и по главната алея, пропадания на шахти, гранитни павета. Всички бордюри са възстановени, по-дълбоките цепнатини са запълнени с бетон.Частично е извършено запълване на пукнатините по асфалтовата настилка. Проведихме кореспонденция със строителния надзор и изпълнителя, при която строителят пое ангажимент да ги извърши, но не и в този сезон“, каза Димитър Данчев, директор на дирекция „Зелена система“.

Има и участъци, които се нуждаят от пълно преасфалтиране, което ще бъде извършено през пролетта и лятото, когато условията ще са подходящи.

По думите му регулярно се извършва надзор на фирмата изпълнител.

„На две места не им излиза уплътнението. Трябва да се подмени настилката. Фугите са локални и не се дължат на това, че основата отдолу е слаба. Дали сме предписание да ги запълнят с битум, за да се укрепят през есенно-зимния сезон, когато има дъждове и повече влага. Ще ги наблюдаваме през зимния период. Ако се окажат по-сериозни, ще пристъпим към по-сериозен ремонт“, каза инж. Сава Деспотов от Строителен надзор.

Той категорично заяви, че не става въпрос за некачествена работа от страна на изпълнителя.

Експертът очаква след новия цялостен ремонт, който ще започне през пролетта, всичко вече да е наред.

Ремонтът на столичния „Западен парк“ започна още през 2018г. и след голямо закъснение беше обявен за приключен през 2021г.

Стойността на реконструкциите беше 11 млн. лева.

 В социалните мрежи живущите коментират, че асфалтът вероятно е „поразен от хипер тежък трафик на майки с колички“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече