Продават ценности на Людмила Живкова за жълти стотинки (Снимки) 

0

Лични вещи на Людмила Живкова се продават на смешни цени в интернет сайтове за търговия, видя „Ретро“. Сред тях са три индийски миниатюри, принадлежали на червената принцеса, които преди дни са били купени за сумата от 160 лева. Продавачът от Варна не дава разяснения откъде и как се е сдобил с ценностите на дъщерята на Тодор Живков, от които е изкарал символична сума. Вместо да бъдат част от някоя музейна сбирка или да се съхраняват от роднините на Людмила, те се използват с комерсиални цели.

Проверка в известния портал за интернет търговия показва още, че в него се търгуват и монети с лика на щерката на Тато. Те са с колекционерска стойност и вървят на различни цени – от 100 до 500 лева. Най-скъпа е рядката сребърна монета, посветена на 40 години от рождението на Живкова, която е пусната в обращение през 1982 г., само година след като Людмила напуска света на живите.

Вещи, свързани с Тодор Живков, също се продават в интернет пространството. Най-евтини са книгите, посветени на живота му, които вървят от 10 до 100 лева за бройка. Намират се и записки на негови лекции, с които всеки може да се сдобие срещу петдесетачка. Грамофонните плочи с речите му пък са тройно по-скъпи, но най-високи са цените на портретите му. В момента на тезгяха е сложена картина с лика му, рисувана от проф. Михаил Карапаунов, чиято цена е 12 бона.

Преди време по същата схема бе продадена и една от пушките на Тато, лично от неговата първа снаха Маруся Мирчевска, която бе омъжена за покойния му син Владимир. Чрез търг тя продаде и чанта от крокодилска кожа, била част от гардероба на Людмила Живкова, която твърди, че е изтъргувала за колосалната сума от 300 хиляди долара. Неотдавна в сайт за търговия на коли пък се появи обява за катафалката, ползвана за погребението на Людмила. Соцлимузината чайка беше продадена за 3800 евро на колекционер, след като дълго време беше собственост на общинското предприятие „Гробищни паркове“, но не се ползваше. Ретроавтомобилът с климатик, електрически стъкла, сервоуправление на волана и едва 20 000 км пробег е бил преправен специално след смъртта на Людмила Живкова по нареждане на нейния баща.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече