Премиерът Донев посочи как се източват държавни средства

0

„Независимият разследващ орган за противодействие на корупцията е силната имунна система на държавата срещу порочните практики, които допускат облагодетелстването на малцина. „Ин хаус” поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства”, заяви служебният премиер Гълъб Донев на заседанието на правителството. 

На днешното заседание на Министерския съвет са включени десет законопроекта, обяви служебният премиер Гълъб Донев. Сред тях той отличи Закона за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични личности.  Донев посочи, че в предложенията за промени в Закона за обществените поръчки се забранява на изпълнителя да превъзлага поръчката. Предвижда се санкция в случай на нарушение.

Кабинетът предстои да одобри допълнителни 20 млн. по бюджета на Социалното министерство за изплащане на еднократна финансова помощ за отопление в размер на 400 лв.

Служебният премиер отчете „ударна вълна” от депутатски въпроси към състава на Министерския съвет. „За първите два дни от дейността на 48-ото Народно събрание са зададени около 70 въпроса. Забелязвам ударници в съревнованието за най-питащ. Най-питан е Иван Шишков”, добави Донев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече