Майката на Румен Радев бедства

0

Битови проблеми пак са налегнали майката на президента Румен Радев. От миналата седмица насам Станка Радева и съселяните й от хасковското село Славяново са принудени да оцеляват без вода. Въведен е воден режим в населеното място, а причината за сушата е падналото ниво на кладенците, от които се черпи вода, писа „Ретро“.

Майката на Радев и всички други жители на Славяново били принудени да вадят вода от личните кладенци в дворовете си или да ходят с туби до водоноската в центъра, която идвала за по 3 часа на ден и количествата бързо се изчерпвали.

„Боже, върнаха Славяново в 1984 г.

Този проблем го има от време оно! Още като бях малка, имаше режим на водата и се спасявахме с герана, ами който няма геран? Това са над 45 години и режим на водата! Няма ли най-накрая да се оправи този проблем?“, негодуват съседи на Станка Радева във фейсбук. Водопроводната мрежа в селото е изключително стара и има множество скрити течове, които водели до изчерпване на количеството в кладенците, разясняват местните. Макар да са привикнали към първобитните условия, през стyдените месеци липсата на вода била особено неприятна. Комшии помагали на майката на президента да мъкне тyбите до дома си, защото живее сама. Онези, които могат да разчитат на съпруг или роднини, се справяли по-леко, но пенсионерката е вдовица от близо 2 години и се справя с  дневните проблеми сам самичка.

За жалост, синът й не бил идвал скоро на крака в селото.

Последно местните го видели в Славяново в края на лятото. Иначе с майка си президентът се чувал по телефона всеки ден. Станка обаче не била съгласна да с се мести да живее в столицата при него или при сестра му Лозана дори само за суровия зимен сезон. Тя се отоплявала с печка на дърва, които синът й  цепел и подреждал през лятото, когато се отбивал за по ден, два при нея. Поне пенсионерката била мобилна и имала възможност да ходи с колата до по-големите градове наоколо, за да си купува от супермаркетите минерална вода в големи шишета. Припомняме, че съвсем наскоро Радев сбъдна една от мечтите й, а именно да й купи нов автомобил. Тя изкара шофьорския курс и взе книжка на 80, а в момента управлява симпатично дамско Сузуки. Междувременно Освен безводието в родното село на държавния глава продължават да обикалят и крадци, от които съселяните му са пропищели в последните месеци. Другият нерешим проблем е липсата на аптека, предвид факта, че населението там е основно от възрастни хора, които имат нужда от лекарства, а няма от- къде да си ги купуват.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече