Тайният син на Ахмед Доган вдигна сватба в Панама

0

Тайният син на Ахмед Доган вдигна сватба за чудо и приказ в далечна Панама, писа „Ретро“.

27-годишният Айан Терзи преди дни сключи брак с половинката си Дириа в 5-звезден хотел в историческия център на столицата на екзотичната държава. Причината церемонията да се състои чак там е, че булката е родом от Панама и Айан се съобразил с нейното желание сватбата да бъде в родината й. Младоженците споделиха десетки снимки от щастливото събитие. Преди купона в хотела те са сключили църковен брак, а след това празнували с гостите си до ранни зори. Сред по- канените обаче не е бил бащата на Айан, а именно Ахмед Доган. Любопитна подробност е, че преди двойката да замине за Панама

те са били и за кратко в София, където пък са сключили граждански брак, тъй като Айан е български гражданин.

Тайният син на Доган от дълги години живее в Истанбул и има завидно образование. Завършил е „Политически науки“ в истанбулския университет „Билги“, а след това е специализирал в Женева. Със съпругата му се запознали покрай учението. Образованието и животът на Айан и майка му Айтен се финансирали изцяло от почетния председателя на ДПС, но инкогнито.

Доган не е признал официално момчето, макар да плаща издръжка за него,

откакто се е родило, твърдят роднини. Историята, че е биологичен негов наследник обаче, е потвърдена още през 2009 г. от майката и вуйчото на детето, както и от член на централното ръководство на партията. Самият Айан прилича изключително много на Доган, особено в очите и брадичката, може да се увери всеки. Момчето било плод на връзката на Сокола с неговата лична секретарка – Айтен, от дуловското село Чернолик. Привлечена от каузата ДПС, младата Айтен дошла в София в началото на 90-те години. По време на партиен купон бившият депутат в 36-ото Народно събрание Орхан Мемиш я запознал с председателя на партията Ахмед Доган. Момичето се влюбило в Доган. Айтен била изключително атрактивна – висока, руса:, с много фина бяла кожа. Отначало Сокола бил резервиран, но също я харесал. Скоро лидерът се впечатлил и от характера й. Предложил й да заживеят заедно в апартамента му в „Белите брези“. След почти четиригодишно съвместно съжителство на 12 февруари 1995 година се ражда синът им Айан (знаменит) на турски.  Избрал го бащата, а майката се съгласила.

Разочаровало я друго – Доган не искал да даде името на детето си.

След време Айтен признава, че и двамата са виновни, а тя не е била настоятелна. В крайна сметка в графата на акта за раждане като баща е вписан „неизвестен“. Документът е издаден от община „Триадица“. Малко след това Доган срещнал първата си официална съпруга Айсехел и съобщил на Айтен, че ще се жени. Пратил нея и детето в Дулово, където не ги посещавал, но редовно пращал издръжка. От Айсехел почетният председател на ДПС няма наследник и бракът им трае твърде кратко. Доган обаче е баща на две деца от две различни жени. Синът му Демир е от връзката му с преподавателката по философия Таня Желязкова, а дъщеря му Демет е от брака му със съпруга  No. 2 Ширин Карнобатлъ. Демир и Демет поддържат връзка, макар и през социалните мрежи, с брат си Айан, но и те не са били гости ма сватбата. Демир, който развива собствен  бизнес в България, също е женен и вече има две деца от половинката си Памела, а сестра му Демет все още не е срещнала любовта и работи в София като гримьорка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече