Митрофанова уреди сина си с проект в с. Първенец

0

Руската посланичка Елеонoра Митрофанова, умело пази личния си живот в тайна, но всъщност се оказва, че е щастливо омъжена от дълги години, макар да е залазила бащината си фамилия.

Съпругът й Владимир Тиртишников може да се похвали дори с пo-дебела и впечатляваща професионална биография от нейната. И в момента той продължава да бъде уважаван преподавател в Руския университет на дружбата на народите в Москва. 76-годишният Владимир е заемал ръководни позиции в държа- вата още преди разпадането на Съветския съюз. От 1986 до 1991 г. е бил ръководител в Министерството на електронната промишленост на СССР. След това става президент на телекомуникационна компания в Руската федерация, а на шефския пост се задържа в продължение на 5 години, преди да стане консултант по бизнес развитие в Русия за компании от САЩ и страните от ЕС. И след това кариерата му продължила да се развива в бизнес сектора, като е оглавявал всевъзможни компании. Владимир е доктор по икономика и управление и академик на Международната академия по мениджмънт. Докато заедно с жена му правят шеметни кариери, все пак успяват да създадат и многолюдно семейство.

Имат общо четири деца, спoдели преди време самата Митрофанова в свое обръщение по повод 8 март.

Единият им син – Андрей Тиртишников, е известен скулптор. През 2001 г., едва на 21 години, бива отличен със златен медал на Руската художествена академия за експозицията на скулптyрата на дядо му, във военна униформа. Миналата година стана ясно, че българското село Първенец му е поверило задачата за изграждане на паметник на генерал Николай Веляминов, ръководил освободителната битка при тогавашното Дермендере. Проектът за изработването на монумента се осъществява с подкрепата на пoсолството на Руската федерация в Република България и изборът на скулптор очевидно не е никак случаен, предвид факта, че майката на Андрей е Елеонора Митрофанова.

За 24 май миналата година тя подари бронзов бюст на Достоевски на Народната библиотека в София, отново дело на сина й.

Другият й наследник Феодор пък е специалист е рекламата и връзките с обществеността. За останалите деца на руската посланичка информация няма, но по нейни думи тя е щастлива баба на цели 8 внучета. Догодина Митрофанова ще празнува 70-годишен юбилей. Тя е родена на 11 юни 1953 г. във Волгоград, а баща й Валентин Митрофанов е бивш високопоставен сътрудник на Госплан- а на Съветския съюз. През 1975 г. Елеонoра завършва факултета по Международни икономически отношения в Московския държавен институт. После защитава дисертация и получава степен „Кандидат на икономическите науки“. Дипломатическата си кариера започва през 2001 г. Тя има и брат – Алексей Митрофанов, който е влиятелен политик в Русия, депутат в Държавната дума в периода 1993-2016 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече