Депутатът от ПП Владимир Табутов купи хотелска верига за десетки милиони

0

Фирмата на депутата от „Продължаваме промяната“ Владимир Табутов – „Лавс“ ООД, в която той има 75 % участие, е закупила веригата хотели „Лион“, които имат обекти в София, Слънчев бряг, Боровец и Банско, информира “Травелнюз“, позовавайки се на управителя на дружеството Вангел Иванов.

Цена на сделката не беше обявена, но капиталът на “Хотели Лион“ ЕООД, притежаващ доскоро комплексите, е в размер на 17.7 млн. лв, което означава, че най-вероятно това е сумата по сделката, или поне официалната част.

Едноличен собственик на капитала на “Хотели Лион“ ЕООД беше “Транскапитал” ЕООД, която притежава най-големия логистичен парк в София и е част от “Андреев инвестмънт груп“ на Винсент Андреев. 

Владимир Табутов навлезе в хотелиерския бизнес още през 2016 г., когато придоби “Катарино СПА хотел“ до Разлог от тогавашната СИБАНК. Сделката се осъществи през друга фирма на Табутов – „Хидроенергийна компания“ АД, в която е съдружник с благоевградските бизнесмени – Кирил и Иван Чапови. Дружеството строи соларни паркове по цял свят, притежава фотофолтаични паркове и ВЕЦ-ове у нас, както и търговия с електроенергия. Хотел „Катарино“ разполага с минерална вода и беше изцяло обновен, като набляга на СПА туризма.

Табутов и съдружниците му притежават още и хотел „Орбита“ в парк „Бачиново“ в Благоевград, който също е обновен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече