Отцепници от „Промяната“ завиват към ГЕРБ

0

На фона на зациклилите преговори между партиите продължава да се върти информацията, че в парламентарната група на „Продължаваме промяната” има разцепление заради съставянето на кабинет. Слухът, че достатъчен брой депутати ще обърнат гръб на Кирил Петков и Асен Василев, за да гласуват правителство с мандата на ГЕРБ не спира да мъти политическата картина. 

Шефът на ПГ на „Промяната“ Андрей Гюров обаче категорично отрече да се случва подобно нещо.  

Няма разцепление в парламентарната група на „Продължаваме Промяната”. Няма шанс депутати от нашата група да се отцепят и да подкрепят първия мандат, отсече той пред Нова.

Иначе Гюров обясни, че в момента текат разговори по много теми. Доказали сме, че сме партия, която не взима еднолични решения. В нашата група редовно имаме дискусии по всяка една тема, която е на дневен ред, каза още депутатът. Той бе категоричен, че кабинет с мандата на ГЕРБ партията на Кирил Петков и Асен Василев няма да подкрепи.

По повод споровете за бюджета, Гюров обясни, че още днес ПП ще внесе декларация в Народното събрание, която да прикани служебния кабинет да внесе проектобюджетът, който е изготвен от правителство на Гълъб Донев. „Внесеното в момента е удължаване на мерките, заложени в бюджета. Един такъв бюджет, удължавайки с 1/12 разходите от предишната година, може да работи само в рамките на няколко месеца. В един момент ще доведе до проблеми с платежоспособността на държавата”, каза той.

Това, което видяхме по време на консултациите и от заявките на партиите в парламента, е че в момента има едно масово бягство от отговорност и търсене на варианти как да излезем най-бързо в посока избори. Междувременно се гледа да се осигури служебна победа с хартиената бюлетина, коментира Гюров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече