Залповете на Аврора яко кънтят в главата на Радев

0

Президентът Радев отново влезе в информационните медийни потоци, слагайки поредното петно върху страната ни. Той е отказал да подпише декларация на деветима негови колеги от Централна и Източна Европа, изразяваща подкрепа за целостта на Украйна и нейната армия и осъждаща анексията на украински територии от Русия, както и влизането на Украйна в НАТО. Пред президентството веднага беше организиран протест, който поиска незабавното му отстраняване.

Явно залповете на Аврора здраво кънтят в главата на държавния глава, въпреки че огромна част от българското население е против руските безчинства на украинска територия. По-късно льотчикът реагира гневно и на искането на българска партия за незабавно изпращане на военна помощ за Украйна с твърдението, че така България ще влезе пряко във война. Това, разбира се, е пълна глупост. По тази логика светът би трябвало да е в трета световна война, след като дори далечните Австралия и Нова Зеландия се противопоставят на руската агресия. А и тази опорка ни е добре позната от времето на предишния кабинет, повтаряше я непрекъснато социалистката Нинова в качеството си на икономически министър. В същото време военната ни промишленост работеше на максимални обороти и произведеното отиваше в крайна сметка към Украйна. При социалистите е така, за тях е важно да остават винаги верни на Кремъл, дори и когато оттам заплашват света с ядрен апокалипсис.

С поведението си Радев руши и без това недобрия имидж на страната ни. Уж сме евроатлантици, ама не съвсем, боли си ни и си държим и на Русията. Ставаме за смях пред целия свят. Русофилството и историческите ни връзки с руския народ не са в противоречие с антивоенните настроения срещу руската агресия, подтиквана от един самозабравил се индивид, затворил се в Кремъл сам с ядреното си куфарче в ръцете си. А и рухна напълно митът за великата и непобедимата армия, която се бие с оръжия отпреди 40-50 години. Май само фуражките в българското президентство и чугунените глави в социалистическия електорат не са го разбрали. Щетите обаче са върху общия ни авторитет като народ и държава. Сами си го избрахме президента, за съжаление. Успя да ни подведе.

  За „Ретро“ Никола Станимиров, Варна

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече