Руди Гела държи Петков и Василев с компромати

0

Небезизвестния Радостин Василев, който от пръв приятел на Слави Трифонов и активен член на ИТН, се отцепи и прилепи към „Промяната“, през цялата минала седмица бе в центъра на кретащата парламентарна дейност, писа „Филтър“.

Василев е кандидат, подкрепяме от ПП, за шеф на спортната парламентарна комисия, но така и не можа да получи нужния брой гласове, за да бъде избран. Специалистът по спортно право не отстъпва, а партията на Кирил и Асен го брани със зъби и нокти. В същото време ДПС също не се отказва от заявеното намерение техния кандидат Халил Летифов да оглави комисията.

 В типичния си стил Василев завъртя поредната политическа интрига покрай невъзможността да оглави спортната комисия. Той се оплака, че натиск от Румен Радев и министърът на спорта Весела Лечева, е причина да се размине с ресорната комисия. Отцепникът от ИТН твърди, че бил посъветван от „едно от основните лица“ в ДПС да оттегли кандидатурата си. Когато го попитал каква е причината, разбрал, че „имало обаждане от президентството и от служебния министър Весела Лечева“, която се възпротивила на неговата кандидатура.

Твърденията му бяха отречени от споменатите лица, а от ДПС поясниха, че в началото „Продължаваме промяната“ въобще не са искали Спортната комисия. Същевременно Василев внесе сигнал в КПКОНПИ срещу служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева. Той е за конфликт на интереси, а Василев твърди, че Лечева, в качеството си на министър, била член на орган на управление и контрол на юридическо лице с нестопанска цел.

Покрай разгорелите се страсти мнозина се питат защо Радостин Василев е толкова важен за парламентарния живот и какво кара лидерите на „Промяната“ така твърдо да стоят зад него.

Според съпартийци на Василев от ИТН  юристът държал Кирил Ясен с компромати, които може всеки момент да извади на светло.

Сред колегите си е известен с пристрастието си прави записи на всяка своя среща и сега разполага с цяла картотека от видео и аудио файлове. Служителите в Министерство на спорта, когато той оглавяваше ведомството, твърдят, че лично се е погрижил кабинетът му да бъде окабелен по специален начин, така че да остават следи от всеки проведен в него разговор.

Радостин Василев бе лидер на отцепниците от „Има такъв народ“ и дори призна, че в неговия апартамент  са се провеждали срещи с Кирил Петков, когато „Промяната“ отчаяно търсеха депутати, които да предадат Слави Трифонов. Според запознати с навиците на известния като Радо Гела политик едва ли е пропуснал да запише тези рандевута.

 Самият Василев признава, че записите са негова страст, като разказваше, че Татяна Дончева се е срещнала с него в кантората му през 2021-а година, за да го убеждава да разцепи групата на ИТН. По думите му Тогава тя  драскала имена на негови колеги на листче, на което написала и сумата 500 К. „Има видеозапис, ако тяло спори, заснетото е нейното идване и тръгване“, заяви тогава публично Василев, подчертавайки, че е отказал офертата, защото той работил с морални доводи. Дочева категорично отрече твърденията на колегата си юрист, но случаят и досега витае в политическата митология.

 Запознати с политическите нрави и характерологични особености на Радостин Василев са убедени, че за времето, откакто се подвизава в политиката, той има всевъзможни записи, с които дълго време може да шантажира приятели опоненти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече