Тежко сбогуване: Нинова изпрати сина си за САЩ

0

„Скъпи мой, не се възгордявай. С татко те обичаме, липсваш ни“, страда шефката на БСП

Корнелия Нинова отново изпрати единственото си дете в чужбина. Лидерката на БСП и мъжът й Митко придружиха сина си Рафаел до летището в София, откъдето той си тръгна за Щатите, където избра да завърши висше, да живее и работи, писа „Ретро“.

Макар да позира за снимка усмихната с двамата си любими мъже, Нинова, като всяка майка,  винаги тежко преживявала сбогуванията с наследника си и очите й се пълнели със сълзи. Нямало път, в който да не го е съпроводела лично до терминала и да не изчака, докато не се качал на самолета. Последните 10 години били изключително тежки за социалистката, тъй като за пръв  синът й заминава зад раница ,точно през 2012 г. Дотогава Рафаел живеел заедно с родителите си в софийския им дом.

После бил приет да учи висше в университета „Бъркли“ в Калифорния и напуснал страната с еднопосочен билет. Оттогава насам си е идвал броени пъти в родината и все за кратко. Като студент само през ваканциите, а откакто е започнал да работи първо като финансов анализатор в Ню Йорк, а сега като учен и преподавател в университета „Станфорд“ се прибира при мама и татко още по-рядко 29-годишният Рафаел е голямата гордост на Корнелия Нинова и още докато бе ученик, тя не пропускаше да се похвали с успехите му по математика на световни олимпиади и първенства.

 Макар да се придържа към образа си на Желязна лейди, всъщност лидерката на червените била изключително чувствителна, когато ставало дума за сина й. Преди време Нинова разкри тази своя позната страна, като публикува трогателно обръщение към детето си в своя личен Фейсбук профил.

„Бъди здрав, момчето ми. Бъди все така успешен и уважаван във вашите професионални среди. И, скъпи мой, съпротивлявай се на всички обстоятелства, които ще се опитат да те променят. Остани какъвто си и никога не забравяй откъде си тръгнал и колко труд, безсъние и усилия ти струваше успеха. Не се възгордявай. Уф, спирам, че май ставам досадна. С татко те обичаме, липсваш ни, много ни е мъчно, че си далеч, но те чакаме за як купон. Приятели, благодаря, че сте с мен в хубави и в трудни моменти!“, пише Корнелия

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече