Знаков кмет би шута на Нинова, а доскоро държеше портрета й на бюрото си

0

Доскоро кметът на Кресна държеше портрета на Нинова на бюрото си.

С пост в социалните мрежи снощи кметът на Кресна Николай Георгиев обяви, че собственоръчно е подписал заявление за напускане на партията. Той управлява града от 2015 г. Кресна е една от малкото общини, в които ГЕРБ никога не са печелили кметски избори след създаването си. Кмет ставаше все представител на широка коалиция извън ГЕРБ, а през последните два мандата такава бе образувала и БСП, припомня „Сега“.

В мотивите си Георгиев се обявява, че ще е „по-почтено, по-честно и по-отговорно“ да продължи да изпълнява функциите си без да се съобразява с „партийната дисциплина или решенията на партии, защото в определени случаи те могат да се разминават с интересите на местната общност“.

Друг любопитен момент е, че на последния парламентарен вот областната листа на БСП – благоевградската, бе водена от лидера на партията Корнелия Нинова.

Нинова е в остър конфликт с кмета на Перник Станислав Владимиров, а през лятото напусна цялото ръководство на БСП – Видин. Соцлидерката обаче твърди, че няма проблем по места, а само лични конфликти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече