Стига с тоя пос*ан лев, да идва еврото

0

Да си извадим главите от задниците и да престанем да сме европейци наполовина, на една трета, на една четвърт, под условие, с особено мнение, със съветски валенки

Понякога можеш много лесно да си направиш извод за определена идея, личност или морална категория само като хвърлиш един бегъл поглед на най-отявлените й противници. Може аз самият дълбоко в себе си да крия някаква примитивна хомофобия, но само като ми се запенят срещу джендърите Джамбазки, шкембестият му гуру Краси, Карбовски, Бареков, Стъки и дъртите комуноиди на Корнелия и мигом съм готов да се прегърна с първия педераст, който срещна. Няма как такива същества да те мразят в червата и да не си готин. Просто няма.

Трудно е да се прокара адекватен паралел между сексуалната ориентация и въвеждането на единната европейска валута в България, но да направим един опит чрез гореописания принцип. Оставям настрана евтините популистки ревове на Костя Копейкин и подобните му за сантименталната стойност на посраното левче и да погледнем мнението на специалистите.
На първо място изниква името на американския Остап Бендер – Стив Ханке, доктор хонорис кауза на Академията в Свищов, самообявил се за баща на валутния борд у нас и в Аржентина, за близък приятел на Бил Клинтън, за душеприказчик на Петър Стоянов и каквото още се сетите. Той е най-острият противник на еврото, един устат професионален лобист със съмнителна репутация навсякъде от своята алма матер „Джон Хопкинс“ до джунглите на далечна Азия. Само тук обаче думите му се цитират все едно от отвъдното говори самият дух на Карл Маркс, а мрачните му прогнози се приемат за постулати с тежестта на речите на Петър Дънов.


Отскоро имаме и Инициативен комитет, който поиска референдум срещу влизането ни в еврозоната. Там са все видни общественици, направо свят да ти се завие – видната юристка Гергана Гунчева-Гривова, която след кемтрейлса ще оправя икономиката, изританият за расизъм и ксенофобия от СУ „червен“ професор Михаил Мирчев, мрачната дружка на Валентин Вацев – кльощавият кремълски икономист Григор Сарийски и други подобни, да не хабя мастилото да ги изброявам.


Ей, щом тази банда се е събрала да плюе еврото, значи трябва да го въведем още утре, в понеделник най-късно. Това е все едно Мангъров и Чорбанов да ми обясняват колко е опасно и вредно някакво лекарство – мигом съм готов да глътна три блистера без вода. Или Криско и Джорджано да обявят някоя песен за тъпа – е, ще си я пускам докато ми се изтъркат слушалките. Не напук, а защото знам колко струва мнението на такива експерти. Поискай им съвет и направи точно обратното.


Време е да си извадим главите от задниците и да престанем да сме европейци наполовина, на една трета, на една четвърт, под условие, с особено мнение, със съветски валенки. Да правим тази последна крачка и да приемаме еврото без да се събират хиляди комисии, без консултативни срещи, без да се допитваме до татковците на ленинската макроикономика Р. Геч. И Р. Овч., без да заравяме главите си в носталгични спомени как срещу едно левче по времето на Правешкия цървул сме си купували дузина кифли с мармалад и щайга с лимонада. Ако ви е толкова жал, запазете си няколко банкноти в буркана под леглото. Бездруго парите си ги държите там.

Източник: Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече