Гласят Даниел Лорер за кмет на София

0

Бившият министър е със стабилен бекграунд на финансист и опит в бизнеса

Даниел Лорер от ПП е сред вероятните кандидати за столичен кмет, твърдят източници на „Галерия“.

Бившият министър на иновациите и растежа в правителството на Кирил Петков е в най-твърдото партийно ядро и е известен с последователните си позиции по утвърждаването на ПП като формация, фокусирана върху борбата с корупцията.

Според политици Лорер има потенциал за кмет, защото притежава стабилен бекграунд на финансист, има опит в бизнеса, доказал се е като почтен управленец и освен това е диалогична личност.

В местните избори, които ще бъдат догодина, все още няма ясно очертани партийни кандидатури. ГЕРБ вероятно няма да заложи отново на Йорданка Фандъкова, която набра доста негативи. Процесите в БСП тепърва ще се избистрят, а останалите партии се интересуват по-скоро от другите големи градове.

Има голяма вероятност Лорер да ревизира цялостното управление на Фандъкова и нейния екип. Той неведнъж е изразявал сериозна позиция спрямо ГЕРБ: ГЕРБ зацикля и не успя да сформира коалиция. За нас е важно да седнем на масата и да започнем да дискутираме независимо какво ще се прави и кой ще управлява. Заедно трябва да решим какво ще направи този парламент за България, заяви Лорер в интервю.

В дните на консултации между политическите сили за съставяне на правителство Лорер беше категоричен: Не мисля, че коалиция с ГЕРБ ще се дискутира. Ще обсъждаме политики. Дали ГЕРБ ще състави правителство без нас, или ние без ГЕРБ – предстои да видим.

Преобладаващото мнозинство в ПП е на мнение, че коалиция с ГЕРБ не може да се сформира. Това означава управление на малцинството под една или друга форма в този парламент, каза още Лорер.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече