Пенсионерите в паника: Ако въведат еврото, ще ни смъкнат по няколко кожи

0

Еврото като парична единица в момента е в много сериозна криза на обезценяване. Някои анализатори дори плахо говорят за бъдещ крах на общата европейска валута. В същото време по стар нашенски обичай българските политици ни бутат към смяна на лева с еврото. Еврокорабът има пробойни, ама ние да си ангажираме места, пък каквото и да стане.

Да, ама на нас, пенсионерите, работещите бедни на минимална заплата и въобще всички трудно оцеляващи българи не ни е все едно какво ще стане. В парламента се проведе дори и дебат по въпроса, който обаче остана скрит за слушателите и зрителите на радиото и телевизията. Забраниха живото излъчване на заседанието не други, а т. нар. евроатлантически партии. Както се казва, де го чукаш, де се пука. Уж евроатлантици, ама недотам, карат си я постарому, по съветския стил, скрито за народа. Хората затова и толкова им имат доверие, то се видя по избирателната активност. Социалистите пък, дето подкрепяха еврото, сега са против. Въобще пълна каша е с тази война между партиите, между русофили и еврофили. Победителите от последните избори пък хем са евроатлантици, хем му харизаха на Путин „Турски поток“ като подарък, построен с наши пари за наша сметка.

Въобще, като слушаш какво става, се отчайваш напълно. Особено пък ако си пенсионер, положението е безнадеждно. Защото всички знаем, че на политическо ниво нещата може да са изпипани идеално, ама как ще се случат на битово, търговско ниво. Българският търговец е алчен и безпощаден, той се чувства най-добре точно в такива мътни времена. Защо инфлацията у нас е двойна спрямо Евросъюза?! А двойните цени в левове и евро, смяната на едните пари с други е идеална възможност за бързо забогатяване. Щяло да има контрол, ама друг път. А сега защо няма, защо се даде възможност на търговците да надуват безбожно цените и инфлацията? Затова и ние, българските пенсионери, сме в ужас от предстоящата смяна на лева с еврото. Не защото сме еврофоби или русофили, а защото знаем, че ще ни смъкнат по няколко кожи.
 
Валя Несторова, Пловдив

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече