По заповед на Борисов: Фандъкова няма да се кандидатира за кмет на София!

0

Йорданка Фандъкова няма да е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София на местните избори през есента на 2023 г. Това стана ясно от изказване на Бойко Борисов днес в Пловдив, докато разглеждаше строеж на пречиствателна станция заедно с кмета на града Здравко Димитров.

Запитан дали партията ще издигне отново Димитров за кмет, Борисов обясни, че двамата вече са се разбрали по този въпрос. „Довършва си строежа на стадионите, на детските градини и си остава в партията. Това сме го договорили с него. Така е и с кмета на Бургас, и с кмета на София“, подхвърли Борисов пред местни медии, но темата не бе продължена.

Кметовете на двете общини – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, бяха отново заедно при рокадите в ръководството на ГЕРБ през май 2021 г. Двамата бяха сменени като зам.-председатели на партията от Томислав Дончев и Даниел Митов. Мотивът на Борисов за отстраняването им беше, че е по-добре те да се фокусират върху работата си като кметове.

Фандъкова е кмет на Столична община от 2009 г., когато на частични кметски избори смени на този пост Борисов, който тогава стана министър-председател. Досега тя е спечелила редовните местни избори през 2011 г., 2015 г. и 2019 г. Кметът на Бургас Димитър Николов е на поста неизменно от 2007 г.

Според столичния всекидневник „Уикенд“ фаворит за кандидат на ГЕРБ в София е известният с физиономиите си доктор Тодор Кантарджиев. Професорът по здравен мениджмънт стана народен любимец с чувството си за хумор, благодарение на което разсейваше тревогата като член на щаба за борба с COVID-19.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече