Даниел Вълчев премиер? Правителство май ще има, но за година

0

Колкото и да звучи невероятно, може да се окаже, че правителство все пак ще има. За това са се договорили основните политически играчи в страната, които явно са осъзнали, че най-важното за страната сега е да има стабилно управление. Договорката е управлението да продължи около година, като министерските постове бъдат разпределени на принципа „на всекиго по нещо”. От управленския пъзел са изключени единствено „Възраждане” като отявлени русофили, както и „Демократична България”, които поставяли неизпълними условия.


Възможно е правителството да бъде съставено още с първия мандат – този на ГЕРБ. Идеята е да се състави експертен кабинет, като премиер няма да е Бойко Борисов. Имало вариант за министър-председател да бъде предложен Даниел Вълчев, който е приеман добре от целия политически спектър, дори от „Продължаваме промяната”. Условието на БСП да подкрепи такъв кабинет е Корнелия Нинова да бъде отново вицепремиер и да запази поста си на икономически министър, за да контролира печелившите оръжейни дружества. Засега се дърпали от „Продължаваме промяната”, но е възможно от партията да бъдат отцепени 5-6 депутати. „За” идеята бил Даниел Лорер.


„При тази ситуация, гласовете излизат – ГЕРБ, ДПС, БСП, „Български възход” и няколко гласове от „Продължаваме промяната” ще осигурят бъдещото правителство”, коментира източника на „Уикенд”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече