Карамазов: Срамувам се от министъра на културата, говори арогантно и нелепо!

0

Актьорът Владимир Карамазов обяви, че е възмутен от изказването на министъра на културата проф. Велислав Минеков, че актьорите в Народния театър получават незаслужено високи заплати от по 6000 лева. В емоционален пост, публикуван в понеделник вечерта във фейсбук артистът и фотограф заявява, че се срамува от министъра и от това, че не отчита положителните неща, които се случват в Народния театър с идването на новия директор Васил Василев.

Ето и целия коментар на Владо Карамазов:

Гледах едно интервю вчера и май все още съм с високо кръвно. За пореден път се убеждавам, че Мария Цънцарова е изключително адекватен журналист.

И за пореден път дълбоко се срамувам от министър на Културата. „Срамувам“ всъщност е нищо, спрямо това което наистина мисля за този Минеков. Един човек, който иска да бъде значим и който изкуствено поддържа една вътрешна разправия и се опитва да я направи обществен скандал. И която разправия съвсем скоро ще се реши.

Защото на нито един зрител не му пука, кой точно е в администрацията на театъра. Зрителите ги интересува репертоара, актьорите, драматургията, режисьорите. И е адски тъпо да занимаваме публиката ни с това. А изказването му преди няколко дни за заплатите на актьорите… Бездънно дъно. Сигурно някой му беше казал, че се излага и в интервюто обърна палачинката.

Актьорите са тези, които заслужават да водят един нормален живот. Те заслужават най-много да имат заплата от 6800 лв.

Вчера една млада актриса от друг театър ми каза, че се чувства унизително, когато получава фиша от заплатата си и там вижда сумата от 780 лв. Това нормално ли е г-н Министър? И кое е по важното? Актьорите на първият театър в България да се чувстват за първи път оценени финансово, да живеят по-добре и да могат да си гледат семействата или че в театъра е назначен човек, който има неугодно за някой хора минало. Не се говори за всички други позитивни неща, които се случват в момента в Народния театър.

Всичко което излезе от устата на Минеков в това интервю беше арогантно и нелепо. Несвързано и неаргументирано. Добре че е служебен. Надявам се никога повече да не го видя този човек.

Пиша това като страничен наблюдател. Нито съм на щат в Народния театър, нито някой ме е подкупил със заплата. Имам две постановки в него и съм свободен актьор. Нито ще играя в Народния, нито имам такива планове. Но аз, за разлика от този Минеков знам много добре какво се случва, какво е актьорите да мизерстват. И какво е да дойде един човек, да оправи тази несправедливост, както никой преди него не пожела да поправи

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече