Ексклузивно: Готвят преврат срещу Слави в ИТН

0

Преврат срещу Слави Трифонов зрее в редиците на неговата партия, пише „Галерия“ в новия си брой. Тошко Йорданов, доскорошната дясна ръка на шоумена, се държал твърде остро и показвал желание да командва вместо началника си, твърдят близки до формацията.

Най-знаковите лица на партията се почувствали неудовлетворени от слабите изборни резултати. ИТН  успя да спечели едва 3,83% на изборите.

Най-бесни били онези, на които престоят в Народното събрание се усладил и никак не искали да остават извън него. С такъв апетит бил известен именно Тошко Йорданов, който беше и шеф на депутатите от ИТН, раздаваше критики и го играеше голям парламентарист.

От средите на превратаджиите тръгнала идеята, че Трифонов трябва да се оттегли от лидерския пост и да стане нещо като „почетен председател“ или „основател“.

Заговорниците искали да сложат някой по-диалогичен човек начело на ИТН. Дискутирал се и вариант с колективен управленски орган. Засега всичко се говори под сурдинка, защото всички се страхуват от гибелния гняв на Дългия.

Напрежението вече се усеща и в телевизия 7/8. Зрителите станаха свидетели на знакова разправия в ефир между Слави и Тошко Йорданов. Двама се опитаха да се прехвърлят вина кой е довел Радостин Василев . „Аз не доведох Радостин“, оправдава се Слави пред сценариста в рубриката „Нещо лично. „Ама аз, като го доведох ти хареса ли го?“, реагира Тошко Йорданов.

„Само да ти кажа, че Радостин го доведе Крум Савов, който после получи 24000лв. като сътрудник на Радостин? Това знаеш ли го“, захапа го Тошко.

 Подобно развитието и с Ива Митева, която беше шеф на 45-ото и 46-ото НС, а сега ще бъде отново обикновен директор на законодателна дирекция в парламента.

Позицията на чиновник няма политическа перспектива и изобщо не удовлетворява Митева. Тя публично обяви, че никога не е била член на ИТН, но след като си изпълнява поетите ангажименти, продължава напред.

Макар и не в прав текст, Митева загатна за несъгласие със Слави: “ Проблемът е в лидерството. Трябва да се спре с този вождистки модел. Страната е в период на пълен хаос, нещо трябва да се направи. Има голяма ниша и много желание – нещо трябва да се мисли за хората“, посочи тя.

Митева е поредният активист на ИТН, който се разделя с тази партия. По свои причини това направете ексдепутатите Андрей Михайлов и Пламен Абровски, както и бившият зам.- министър на енергетиката от квотата на ИТН Пламен Данаилов.

След като и доказаният експерт Любомир Каримански се дистанцира формацията остава лишена от съдържание и нейното политическо бъдеще вече наистина е под въпрос.

Наред с тези сътресения набързо събраните структури на ИТН в страна се разпадат, а на някои места офисите буквално пустеят и събират прах, установи проверка на „Галерия“ в няколко големи града.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече