Севделина Арнаудова: Да, ще съдя „Промяната“! Заради дъщеря ми!

0

От парламентарната група на ГЕРБ разпространиха позиция на пиарката на партията Севделина Арнаудова, в която тя се кани да съди „Продължаваме промяната“.

„Кампанията на ПП мина под знака на нашите арести. Не им пречи да лъжат, въпреки решенията на две инстанции, че задържането е било незаконно и произволно. Ще ги съдя заради дъщеря си“, пише Арнаудова.

„Няма да забравя сълзите на 8-годишната ни дъщеря, която се уплаши – имаше три патрулни коли с включени лампи, униформени полицаи, цивилни – около 20 човека. Казаха, че влизат на обиск “по неотложност” без заповед и без документ. Казаха ми, че ако откажем – викат кмета и ключар и те отварят вратата. Нямах право да звъня на адвокат, нямах право да изразявам каквото и да било несъгласие например с поемните лица, които бяха студенти от академията на МВР“, разказа за кошмарната вечер на ареста Арнаудова пред „24 часа“.

Припомняме, че Арнаудова беше арестувана през март заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов.

„От 21 до 2,45 ч – ровене навсякъде: гардероби, библиотека, дрехи, кафе машина, кофите за боклук, рисунки на детето ми – тя ходи на фотография, взеха и фотоапарата и снимка по снимка преглеждаха… И най-ужасното беше, че всичко се случваше пред детето ни. Не разрешаваха да я изведем… едва към полунощ вече, когато тя започна много да плаче, след обаждане на разследващия полицай до Националната полиция, получи разрешение да я изведем и наш семеен приятел я закара при майка ми. Държаха се и с детето като с престъпник, обличахме я в присъствие на полицай!…
… На нея ѝ се наложи да порасне бързо, още докато влизаше полицията, аз трябваше да ѝ обясня какво се случва и какво ни предстои, тя само ме слушаше и зададе един въпрос: Много ли ни мразят? Тя знае какво работя, чува новини, вече чете сама, рови в интернет и се интересува. Често се сеща за онази нощ, задава въпроси, става агресивна и съвсем по детски иска да си отмъсти.

В онази нощ беше написала писмо до Борисов, след като ни пуснаха, му го даде, той го пази в кабинета си и често отговаря през него защо една голяма част от публичните твърдения на “Продължаваме промяната” (ПП) са фалшиви и защо абсолютна подкрепа към ПП в невъзможна! Заради това отговорът на въпроса дали ще ги съдя – е да! Ще ги съдя!

На 1 ноември Административния съд – София-град (АССГ) потвърди решението на Софийския районен съд, че арестът на Арнаудова е незаконен.

„Приятелите и близките ми ме подкрепиха напълно. Много от тях дойдоха още през нощта пред дома ми. Но имаше и колеги, които се дистанцираха, уплашиха ги!“, подчерта Севделина Арнаудова пред „24 часа“.

Според съдебния състав, който обяви за незаконен ареста на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, няма доказателства, които да сочат, че Арнаудова има каквото и да е отношение към престъплението, което се разследва.

Няма посочени и факти и обстоятелства, които да обосновават задържането. В хода на разследването не са събрани допълнителни доказателства, които да водят към извод за евентуална съпричастност на Севделина Арнаудова към извършването на престъпление.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече