Първанов дава по 8 бона за училище на внучето  

0

Първородният внук на Георги Първанов, който е кръстен на него, е петокласник в едно от най-скъпите частни училища в столицата. Георги-младши от тази есен е записан в Първа частна математическа гимназия в София, която се намира в близост до парк „Възраждане“. Справка с ценоразписа на школото показва, че таксата за обучение само за една учебна година е 4200 евро, или 8200 лева на дете. За семействата, които не са толкова заможни и не разполагат с крупната сума накуп, се предлагат и разсрочени плащания на 2 или 10 вноски.

Самият Първанов чинно изпълнява задълженията си на дядо и редовно е забелязван да чака внучето си пред училището, прибирайки го след занятия. Георги-младши е дете на по-големия син на бившия президент и жена му Зорка – компютърния спец Владимир, който се ожени още през 2010 г. Неговата съпруга Цветанка пък е известна лекарка в столичната болница „Токуда“. Те имат още една наследничка – Виктория, която се роди през 2015 г. Тя все още не е ученичка, но догодина ще тръгва в първи клас и вероятно също ще бъде записана в частно училище. От по-малкия си син Ивайло ексдържавният глава има още 3 внучета. През лятото на 2019 г. те го дариха с още един Георги Първанов, който е третият с това име във фамилията. През тази пролет Ивайло, който е хотелиерски бос, и жена му Роси се сдобиха с близначета. Така общият брой внучета на бившия президент вече наброява 5.

През юни тази година Първанов стана на 65 години. Откакто не е на „Дондуков“ 2, той получава пенсия, определена от закона, която е в размер на 60% от основната заплата на действащия президент. Така отскоро в джоба му влизат по над 5 хиляди лева на месец, тъй като възнаграждението на Румен Радев, без добавките и клас прослужено време, е над 10 хилядарки. С по-малко от 2 пенсии Първанов би могъл да покрие цялото обучение на внучето си.

Бившият президент и жена му Зорка в момента живеят в „Бояна“. Почетният председател на АБВ изключително помага на съпругата си в домакинството и единственото му задължение не е само да води и прибира внучето си от училище, но и да пазарува хранителни продукти за дома. Той редовно е засичан от свои съкварталци да бута количката в известна столична верига хипермаркети, където купувал предимно биопродукти от най-висок клас. Първанов няма шофьор или асистент и сам товарел покупките си в автомобила си, преди да се отправи към семейния дом.
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече