За сметка на народа: Ген. Деси яде стриди и гледа опера в Барселона

0

На тайно посещение сама в Барселона, единствено в компанията на личната си охранителка от НСО, е била Десислава Радева в началото на ноември, пише „Ретро“.

Първата дама била поканена да бъде патрон на тържеството по повод деня на Народните будители на българската общност там, което не се е провело точно на датата на празника първи ноември, а седмица по-късно.

Съпругата на Румен Радев летял до Барселона с охрана. Изнесла реч пред събралите се деца, родители, учители и гости от различни испански градове по време на празничния концерт.

След като официална част приключила Десислава се отдала на забавления в испанския град. Турът й там включва посещение на елитни ресторанти, в които заедно с охранителката й се почерпили със стриди и скариди по местна рецепта, един от най-скъпите морски деликатеси.

После пък посетила спектакъл на тамошната опера.

„Като родина ви е“, пиша познати на Десислава и нейната охранителка във Фейсбук за поредното им посещение в Испания.

Припомняме че през лятото двете изкараха повече от месец там когато Радева беше на поклонение по известния маршрут Камино.

За официалните посещения в чужбина на първата дама разходите се поемат от държавата, тъй като тя не получава заплата за професията на президентска съпруга.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече