Пенсионерите питат ужасени: Как ще зимуваме с тези ниски пенсии?

0

Защо пак богопомазаните с високи пенсии получиха увеличение, а тези с малки пенсии – нищо, нито лев отгоре. Да му мислят как ще се отопляват, как ще си купуват лекарства , какво ще ядат при два пъти скочилите цени на храни, ток, отопление и всичко останало. Как ще зимуват тези хора? Как ще посрещат празници с 400-500 лева?
Мислят ли политиците за това? Така ли искат да карат старините си техните родители? Нека родните депутати, свикнали на охолство и екстри, се опитат да изкарат няколко месеца с една пенсия, да ги видим. Вместо да се погрижат за най-възрастните и беззащитните, те по цял ден се джафкат в Народното събрание. Това е подигравка с народа.

Само в България има такъв хаос. И каква е тази формула за увеличение на пенсиите – за едни има, за други – не. В чужбина автоматично се увеличат пенсиите само за това, че хората са навършили 70-80 години, независимо от размера на пенсията. Тук, в България, нищо не е обмислено както трябва. За вдовец има начисления върху пенсията, а за сами майки и бащи, отгледали децата си, останали самотни през целия си жизнен път и се пенсионирали самотни – никой не мисли за тях. С какво те са по-различни от един вдовец?!
 
В. Василева, в. „Ретро“
 
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече